DÜNYAKültür SanatTeknoloji

Ukrayna’nın Oscar adayı filmi Atlantis’in fragmanı yayınlandı

Ukraynalı yönetmen Valentyn Vasyanovych’in yönettiği distopik bir savaş sonrası filmi olan Atlantis, Ukrayna’yı Oscar ödüllerinde temsil edecek. Yaratılan başarılı atmosfer ve etkileyici görselleriyle dikkat çeken Atlantis, distopik evrenlerde geçen karanlık hikayelerden hoşlanan izleyiciler için izlenesi bir seçenek.

25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan Oscar ödül töreninde adaylığı bulunan ve iddialı bir yapım olarak karşımıza çıkan filmlerden biri de Ukraynalı yönetmen Valentyn Vasyanovych’in yönettiği Atlantis.

Atlantis, 2025 yılından Ukrayna manzaraları sunan ve özellikle etkileyici görsel anlatımıyla iz bırakan yapımlardan biri. Ukrayna – Rusya arasında devam eden savaşın etkilerini gözler önüne seren yapımda, bu yıkıcı etkiler savaş sonrası travması yaşayan asker Sergey ile bölgede gönüllü hizmet veren Katya’nın ilişkisi üzerinden başarılı bir şekilde anlatılıyor.

Anlattığı hikayenin ve çizdiği bu yakın gelecek portresinin etkileyiciliği dışında Atlantis en çok da kusursuz renkleri ve yaratılan atmosferin izleyiciyi anında ele geçiren kurgusu ile dikkat çekiyor. Pek çok festivalden adaylıklarla ve ödüllerle dönen bu yapımın Oscar heykelini kucaklayıp kucaklamayacağı bilinmez ancak eğer savaş sonrası insan psikolojisine ve yakın geleceğimize dair insan manzaralarına ilgiliyseniz, bu filmi izlenecekler listenize ekleyebilirsiniz.

WEBTEKNO


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber