FeaturedKIBRIS

“Üçlü görüşme ihtimal dışı değil”

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu sabah 11:00’da başlayan görüşme tamamlandı.

Rum Haber Kaynakları, dün akşam adaya gelen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un bu sabah Başkanlık Sarayı’nda Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı  Nikos Anastasiadis’le görüştü.

Habere göre Lute, yaklaşık iki saat süren görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile Nikos Anastasiadis arasında bugün gerçekleştirilen görüşme sonrasında açıklamada bulundu.

Kıbrıs Haber Ajansı KİPE’nin haberine göre, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, bugünkü Lute-Anastasiadis görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmeyi “verimli” olarak nitelendirdi ve bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğine ve yarın görüşmelerin sürüp sürmeyeceğine Lute’un karar vereceğini vurguladı.

Anastasiadis’in görüşmede, müzakerelerin yeniden başlamasına yönelik olumlu yaklaşımı ve tezlerini sunduğunu dile getiren Prodromu, beklenildiği üzere görüşmede, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’indeki faaliyetleri ve kapalı Maraş konusundaki gelişmelerin de Lute’un gündemine getirildiğini ifade etti.

Prodromu, Lute’un bugün akşamüzeri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla biraraya geleceğini ve görüşmelerin yarın da devam etmesi ihtimalinin bulunduğunu belirtirken, sürece katkı koyacağına karar verilmesi durumunda üçlü bir görüşmenin gerçekleşmesi ihtimalinin olduğunu da dile getirdi.

Lute’un yarın da burada olacağını ve görüşmelerin devam edip etmeyeceği veya ne şekilde devam edeceğinin ise açıklanacağını vurgulayan Prodromu, Anastasiadis’in üçlü bir görüşmeye sıcak baktığını vurguladı.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber