FeaturedKIBRIS

“UBP-DP-YDP atama hükümeti sadece arka planı örtmek için kullanılan bir sis perdesidir”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, TC Elçiliği tarafından Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne, TC’den görevlendirme bir öğretmenin Müdür Muavini yapılmasının, ülkeyi kimin yönettiğinin son göstergesi olduğunu söyleyerek, dayatmalara alan açan muhalefet boşluğuna dikkat çekti

Atlı: UBP-DP-YDP atama hükümeti sadece arka planı örtmek için kullanılan bir sis perdesidir

TDP adına yazılı açıklama yapan Mine Atlı, gerici kuşatmanın başta eğitim olmak üzere ülkenin dört bir yanını sardığını ve UBP-DP-YDP atama hükümetinin, arka planda ülkeyi yönetenlerin üzerindeki bir sis perdesi olduğunu söyleyerek, arka planın artık örtülemeyecek kadar korkunç olduğunu vurguladı.

Atlı, “Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne, bizzat TC Elçiliği tarafından Müdür Muavini atandığı, TC’den gelen öğretmenlerin BugünKıbrıs’ta yayınlanan yazışmalarında da ortaya koyuldu. Bu rezalet dahi sözde Eğitim Bakanı’nın istifası için yeterliyken, tek satır açıklama dahi yapmaya gerek duyulmamış olması artık bunların ortaya çıkmasından dahi rahatsızlık duyulmadığı anlamına geliyor” dedi.

“Memleket elden gidiyor, yarın çok geç olacak!”

Ülkenin tamamen TC Elçiliği tarafından yönetildiğinin artık kanıtlı olduğunu, hiçbir hamasi açıklamanın da bunu değiştiremeyeceğini kaydeden Mine Atlı bu durumun; Kıbrıs Türk toplumunun dayatmalara karşı ayaklanması için başka sebebe de ihtiyaç olmadığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Atlı, “Öğretmen direniyor, sendikalar direniyor çünkü bu memleket elden gidiyor. Bir yarısına hapsedildiğimiz ülkemizin bu yarısını da tamamen kaybetmek üzere olduğumuz her geçen gün ortaya çıkıyor! Ülkedeki muhalefet boşluğu da bu zihniyetin palazlanmasına alan açıyor. Bu ülkede bir elçiye bu yaptıklarının hesabını soracak olan yoksa ve toplumsal örgütlü mücadele bugün başlamazsa yarın çok geç olacak” dedi.


Benzer Haberler

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

İsias Davası için Adıyaman’a giden KKTC heyeti adaya döndü

BRT