FeaturedKIBRIS

UBP Çark Etti

Ulusal Birlik Partisi MYK’sı milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesini desteklememe kararı aldı

25 ÜYE KATILDI: UBP MYK’sı, dün milletvekillerinin katılımı ile erken seçim konusunu değerlendirdi.  25 üyenin katıldığı toplantıda, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün’ün, “Erken seçim istiyorlarsa muhalefet önergeyi versin destekleriz” açıklamasının ardından TDP ve CTP’nin Meclis’e sunduğu önergeler değerlendirildi

KARAR OYBİRLİĞİYLE: Erken seçimin UBP’ye ne getirip ne götüreceğinin de tartışıldığı toplantıda CTP ve TDP’nin Temmuz’da erken seçim yapılmasının öngören önergelerinin reddi konusunda oybirliğiyle karar üretildi. Bazı MYK üyeleri ile milletvekilleri mazeretli olarak toplantıya katılmadı

EĞİLİM 2018 BAHARI: UBP’nin genişletilmiş MYK toplantısında, seçimin 2018 ilkbaharında yapılması eğilimi ağır bastı. UBP buna göre seçimin daha önce Parti Meclisi’nde belirlenen tarih olan Nisan 2018’de yapılması yönünde çalışma gerçekleştirecek

ÖZGÜRGÜN’E GÖREV: Muhalefet tarafından verilen güvensizlik önergesine de ret verilmesi yönünde karar üretilen toplantıda UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün’e seçimin 2018 baharında yapılması için koalisyon ortağı DP ile görüşme görevi de verildi

CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesi Ulusal Birlik Partisi MYK’sı milletvekillerinin katılımı ile dün gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.

UBP Merkez Yönetim Kurulu ve milletvekili gurubunun oybirliği ile aldığı karara göre UBP, CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesini desteklememe kararı aldı.

UBP, “erken seçim önergesini” reddedecek.

Hükümetin ortağı Demokrat Parti (DP) ise erken seçim konusunu gündemine bile almadı.

Sucuoğlu: Reddetme kararı aldık

Sağlık Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Merkez Yönetim Kurulu ve milletvekili gurubunun dün toplanarak CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesini ve hükümete güvensizlik oylamasını reddetme kararı aldıklarını kaydetti.

Sucuoğlu, “Erken seçim kararı verilecekse bu kararı verecek olan UBP ve DP’dir. UBP ve DP gerek görürse bu konuda ileriki süreçte bir karar alacak” dedi.

Töre: Oybirliği ile ret kararı alındı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Kıbrıs Barış Harekatı döneminde Türkiye’deki koalisyon ortağı Necmettin Erbakan’ın anma törenine katılmak üzere Türkiye’de olduğunu bu sebeple UBP MYK ve milletvekili gurup toplantısına katılamadığını kaydetti.

Töre, “Ben toplantıya katılamadım ancak elde ettiğim bilgi dün gerçekleştirilen UBP MYK ve milletvekili gurup toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesini ve hükümete güvensizlik oylamasının reddedileceğidir ve hükümet seçim tarihini hükümet belirleyecek” dedi.

“Seçim muhtemelen 2018 yılının ilkbaharında yapılacak”

Zorlu Töre, genel seçimin 2018 yılının ilkbaharında yapılma olasılığı olduğunu kaydetti, bu tarihin de “erken seçim” olarak değil, “öne alınmış seçim tarihi” olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Töre, şunları söyledi: “CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesi reddedilecek.  Gerekirse de hükümet seçim tarihini de hükümet belirleyecek. Zaten doğrusu da koalisyon adabı da budur.  Seçim muhtemelen 2018 yılının İlkbahar’ında yapılacak. Bu da normal zamanında demektir. Erken seçim olarak nitelendirilemez. Ancak iklim şartlarından dolayı ve yerel seçimlerle aynı tarihte yapılmaması için öne çekilmiş bir seçim tarihi olarak nitelendirilebilir. Ama ben yerel seçimlerle milletvekili seçimlerinin birlikte yapılmasından yana bir vekilim.”

Dürüst: Tüm konularda başkanımız tam yetkilendirildi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, “Bir seçim olacaksa bunun tarihini hükğmet partileri belirleyecek” dedi ve UBP Merkez Yönetim Kurulu ve milletvekili gurubunun, CTP ve TDP’nin 2 Temmuz’da erken seçim öngören önergesini ve hükümete güvensizlik oylamasını reddetme kararı aldıklarını kaydetti.

Dürüst, ayrıca UBP Genel Başkanı ve Başbakan Özgürgün’e tüm konularda tam yetki verildiğini söyledi.

Kemal Dürüst, “Bizim hükümeti bozacak kadar DP ile bir sorunumuz yok. Ufak tefek uyum sorunları ile ilgili de başkanımız tam yetkilidir” dedi.

AYRI KAREDE

Ataoğlu: DP erken seçim konusunda karar almadı

Turizm ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, partisinin şuanda erkem seçim konusunda almış olduğumuz bir karar olmadığını kaydetti.

Ataoğlu Havadis’e yaptığı açıklamada, “Partimizin erken seçim konusunda almış olduğu herhangi bir karar olmamakla birlikte erken seçim ile ilgili herhangi bir toplantı bile yapmadık” dedik.


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (5 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Aracın çarptığı 21 yaşındaki yaya yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber