CoronavirüsFeaturedKIBRISTürkiye

Türkiye’ye gönderilen 18 öğrenci ile ilgili yeni gelişme

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün KKTC’den Türkiye’ye götürülen ve yüksek ateşli çıkan 18 Türkiye vatandaşının son durumu hakkında açıklama yaptı.

Özersay açıklamasında, “ülkemizde aslında bilinmeyen çok sayıda pozitif vaka olduğunu iddia edenler oldu” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’den öğrencilerin test sonucunun negatif çıktığını öğrendiğini duyurdu.

Özersay’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Uçaktan indikten sonra sağlık kontrolleri ve dezenfeksiyon işlemleri yapılan vatandaşlardan 18’i, ateşlerinin yüksek çıkması üzerine test yapılmak üzere Ağrı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

“Dün üç uçakla ülkemizden Türkiye’ye gönderilen ve orada karantina altına alınan öğrencilerden 18’inin ateşlerinin yüksek çıkması üzerine test yapılmak üzere hastaneye götürüldükleri haberi basında yer almıştı. Bundan hareketle bugün ülkemizde aslında bilinmeyen çok sayıda pozitif vaka olduğunu iddia edenler oldu.

Dün bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi sayın Başçeri ile temas ettim. Bugün itibariyle sayın Büyükelçinin Ağrı Valiliğinden edindiği ve benimle paylaştığı bilgi şu şekildedir, kamuoyumuzun dikkatine:
“yüksek ateş nedeniyle Ağrı’da hastaneye götürülüp test yapılan öğrencilerin test sonuçları negatiftir. Öte yandan ihtiyaten bir öğrenciye ikinci kez test yapılması kararlaştırılmıştır”.

Bu ve benzeri konuları hafife almıyoruz ve yakından takip ediyoruz, temkinli ve denetleyen olun ama kaygılanmayın, içiniz rahat olsun.”


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK