FeaturedKIBRISTürkiye

“Türkiye’nin yayınladığı NAVTEX ve NOTAM yasadışı ve gayrimeşrudur”

Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü yardımcısı Viktoras Papadopoulos, Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs sahillerine yakın bölgelerde askeri tatbikatlar yapmak amacıyla Türkiye’nin NAVTEX ve NOTAM yayımlamasını  “hem yasadışı hem gayrimeşru” bir eylem olarak nitelediğini açıkladı.

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades’in başkanlığında çarşamba günü Başkanlık Sarayında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Papadopoulos, Lefkoşa’nın, Ankara’nın söz konusu eylemiyle ilgili gerekli protesto ve kınamalarda bulunacağını belirtti ancak gelecekte atılacak hükümet adımları hakkında ayrıntı vermekten kaçındı.

Hükümet Sözcüsü yardımcısı Viktoras Papadopoulos, Türkiye’nin söz konusu talimatları ilan etmesinin yasadışı bir eylem olduğunu ve Kıbrıs’ın hemen “anti notam” yayınlayacağını belirterek, tatbikatların yapılacağı bölgelerin hakiki mühimmat kullanılmasını öngören bölgeler olmadığını söyledi.

Papadopoulos devamla, NAVTEX ve NOTAM’ın Güney Kıbrıs makamları tarafından yayınlanması gereken talimatlar olduğunu ve Türkiye’nin söz konusu talimatları yayınlamasının yasa dışı olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs hükümeti ile devlet dairelerinin gerekli verileri ve bilgileri topladıklarını ifade eden Papadopoulos, Türkiye’nin eylemini uluslararası örgütler nezdinde protesto edeceğini söyledi.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber