FeaturedKIBRIS

‘Türkiye’nin davranışları Kıbrıs’ın egemenlik haklarına ağır bir ihlalidir’

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, salı günü Yunanistan Parlamentosu Ulusal Savunma ve Dışişleri İdari Komitesi’ne bilgi verdi.

Kıbrıs Haber Ajansı (KHA) kaynaklarına göre Hristodulidis, bilgilendirme toplantısında, Kıbrıs sorununun çözümünün, Güney Kıbrıs hükümeti için tamamen bir öncelik olarak kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Hristodulidis, hükümetin müzakereleri yeniden başlatmak için elinden geleni yapmakta olduğunu, Kıbrıslı Rum Lider Anastasiades’in, Kıbrıs Türk toplumu lideri Akıncı’ya yaptığı akşam yemeği davetine yanıt beklediğini belirtti.

Hristodulidis, Kıbrıs sorunun iç yönleriyle ilgili müzakerelerin yeniden başlaması önerisini hatırlattı; BM Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesinin katılımıyla uluslararası bir konferans için iyi hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Güney Kıbrıs hükümetinin son Türk kışkırtmalarının, 1974’ten bu yana Güney Kıbrıs’ın egemenlik haklarının ağır bir ihlali olduğuna dikkat çeken Hristodulidis, hem Güney Kıbrıs hükümetinin, hem de uluslararası toplumun, Türkiye’nin müzakereleri başlatmaya gerçekten hazır olup olmadığını, bunu isteyip istemediğini sorguladığını vurguladı.

Hristodulidis, Komite üyelerine Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde yer alan ve en zengin doğal gaz kaynaklarının olduğu düşünülen, uluslararası şirketlerin çok ilgi duydukları Blok 10’daki son gelişmeleri aktardı.



Benzer Haberler

Tatar-Holgiun görüşmesi tamamlandı

TAK

En fazla yağış Sandallar’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

E-Bordro Uygulaması hayata geçti

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy bölgesinde “Notam Esas Atışı” yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Azerbaycan heyeti KKTC’de…

Voice Kıbrıs Haber

Denizde kaybolan 2 balıkçı hala bulunamadı

Voice Kıbrıs Haber