FeaturedKIBRIS

“Türkiye’nin AB ve Yunanistan ile ilişkileri Kıbrıs meselesinden bağımsız olmalı”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) vesilesiyle geldiği Belek’te AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmelerinde, “iki ülkenin pozitif gündemi destekleyecek adımların karşılıklı olarak atılmasında fikir birliğine vardıkları” yönündeki açıklamasını değerlendiren Tatar, bunun Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselelerine olumlu yansıyacağını vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Neticede meseleleri bir bütün olarak değerlendirmeye kalktığınızda bazen daha karmaşık olabilir. Bazı hiç çözülemeyen noktalar olabilir. Onlar diğer çözülebilecek meselelerin de tıkanmasına sebebiyet verebilir.” dedi.

Tatar, Kıbrıslı Rumların, her zaman Türkiye, Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştığını da anımsatarak, Kıbrıs meselesi çözülmeden Rumların AB’ye alınmasının da çok yanlış olduğunu bir kere daha hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin Yunanistan ve AB ile ilişkilerinin ve yapacağı birtakım anlaşmaların Kıbrıs meselesinden ayrı değerlendirilmesinin yerinde bir karar olacağını ifade etti.

Tatar, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’la sorunlu konuları ele almanın “sorun masasını çözüm masasına” dönüştüreceği yönündeki sözlerine ilişkin, “Cumhurbaşkanı çok doğru söylemiş. Konuları ayrı ayrı ele almak lazım. Konuları bir bütün, bütün meseleleri aynı pota içerisinde çözmeye kalktığınız zaman çok büyük sıkıntılar doğar.” değerlendirmesinde bulundu.

BRT


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber