FeaturedKIBRIS

Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyine malzeme desteği

Kıbrıs’ın kuzeyi  ile Türkiye arasında sağlık alanında hibe ve Türkiye ile Moğolistan arasında güvenlik iş birliği yapılmasına yönelik anlaşmalar Türkiye’de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyi arasında 9 Temmuz 2018’de Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında Hibe Yapılmasına Dair Anlaşma”ya göre, Türkiye dostluk ve iyi niyet jesti olarak Kıbrıs’ın kuzeyine çeşitli aşı, serum ve ilaç hibe edecek.

Türkiye ile Moğolistan arasında 11 Nisan 2013’te Ulanbatur’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması” kapsamında iki ülke ulusal mevzuatları çerçevesinde, organize suçlar başta olmak üzere diğer sınır aşan suçlarla ilgili iş birliği içinde hareket edecek.

Buna göre, taraflar, uyuşturucu, uyarıcı ve psikotrop maddeler ile bunların imalinde kullanılan ara kimyasal maddelerin yasal üretimi ve ticaretinin denetlenmesi konusunda deneyim teatisinde bulunacak ve bu alanda istismarı önlemek için tedbirler alacak.

Kaynak:TAK-AA


Benzer Haberler

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK