FeaturedKIBRIS

Türkiye’den ara emri!

Türkiye’de yaz saati uygulaması için dün sürpriz bir şekilde yürütmeyi durdurma kararı geldi… Türkiye’deki uygulamaya yoğun tartışmalar gölgesinde uyan ülkemizde ise şimdi ne yapılacağı bilinmiyor.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yaz saati uygulaması için Türkiye’de Danıştay Dava İdareleri Kurulu’ndan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Ülkemizde ise özellikle okul saati ile ilişkili tartışmalar gölgesinde bu kararın ardından ne yapılacağı bilinmezken konu ile ilgili iki hafta önce hükümet kanadından “KKTC’nin her türlü iş birliği içerisinde olduğu Türkiye ile aynı zaman diliminde olması gerektiği ve kış saati uygulamasına geçilmeyeceği” açıklanmıştı.

Türkiye’deki karara göre Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Bakanlar Kurulu’nun tüm yurtta sürekli yaz saati uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.

Kararda yaz saati uygulaması için Bakanlar Kurulu’na verilen yetkide değişikliğin bir defaya mahsus uygulanabileceği, süreklilik arz edemeyeceği gerekçesiyle davada Danıştay Dava İdareleri Kurulu gerekçeyi haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda, Bakanlar Kurulu’nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

Ülkemizde de Türkiye ile uyum çerçevesinde aynı uygulama yapılmış ve tartışmalar öğrencilerin sabah karanlıkta okula gitmesinden Kıbrıs Müzakerelerinde saat diliminin adayı kalıcı olarak böldüğüne kadar geniş bir yelpazede sürmüştü. Konuyla ilgili çeşitli sivil toplum örgütleri protestolar da düzenlemişti.

Türkiye’de sabah karanlığı konusunda okula başlama saati inisiyatifi bir süre önce valilere bırakılmış, bu konuda esnekliğin önü açılmıştı.

Her yıl Ekim ayının sonunda dünyanın birçok ülkesi ile birlikte Avrupa ve Güney Kıbrıs’ta saatler bir saat geri alınarak kış saatine geçilirken, Mart ayında saatler bir saat ileri alınarak yaz saati uygulaması başlatılıyor.

Kaynak: KIBRIS POSTASI


Benzer Haberler

Hristodulidis “Yeniden birleşme vizyonu ve önceliğiyle bütün gücümle çalışacağım”

TAK

Birçok bölgede yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

II. Dünya Çocuk Günü Resim Yarışması’na başvurular başladı

TAK

YDP tüzük kurultayı yapıldı…Milletin Partisi Yeniden Doğuş Partisi’ne katıldı

TAK

Marketin otoparkında tabanca operasyonu

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Göreceğimiz zarar, verdiğimiz zarara kıyasla daha fazla olacak”

Voice Kıbrıs Haber