FeaturedTürkiye

Türkiye’de asgari ücret belli oldu

Türkiye’de işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücret rakamını belirledi. Türkiye’de yeni asgari ücret, 4 bin 253 lira olarak açıklandı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,54 oldu. Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

İlk toplantısını 1 Aralık’ta TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, ikinci toplantısını 7 Aralık’ta Türk-İş’in, üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde yapan komisyon, bugün dördüncü kez toplandı.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı.

TÜRKİYE’DE ASGARİ ÜCRET 4 BİN 253 LİRA OLDU, GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacağını ifade eden TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir” dedi.

“Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleştiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz.”


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA