FeaturedTürkiye

Türkiye’de alevlerle mücadele devam ediyor

Türkiye’de orman yangınlarıyla mücadele Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde aralıksız sürüyor. Muğla’da yerleşim yerlerini tehdit eden yangınları söndürme çalışmalarına vatandaşlar destek veriyor. Denizli ve Aydın’dan da yangın haberleri peş peşe geldi.

Orman yangınlarıyla mücadele 8 gündür aralıksız sürüyor. Günlerdir yangınları kontrol altına almaya çalışan orman işçileri, şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman güçlük çekiyor.

Kuvvetli poyraz nedeniyle alevler yükselmeye devam ediyor.

Antalya’da 2 noktada alevlerle mücadelede

Antalya’daki orman yangınları iki noktada sürüyor. Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde havadan ve karadan yapılan çalışmalarla alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Manavgat merkez ve Demirciler mevkisindeki evler de tedbir amaçlı tahliye edildi. Gündoğmuş’un sarp arazisinde süren yangın ise mahallelere yaklaşmış durumda.

Alevleri söndürmek için karadaki çalışmalar havadan destekleniyor.

Muğla’da yangınlar sürüyor

Muğla’da yerleşim alanlarını da tehdit eden alevlerle mücadele kesintisiz sürüyor. Geniş bir alana yayılan yangınları kontrol altına alma çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

Marmaris, Bodrum ve Milas’ın ardından Köyceğiz, Seydikemer ve Kavaklıdere’de de bazı mahalleler tedbir amacıyla boşaltıldı. Hisarönü Mahallesini aşan alevler, Orhaniye ve Turunç Mahallelerine yöneldi.

Kavaklıdere’yi aşan yangın, Merkez Menteşe Mahallesine kadar ulaştı. Bazı evler zarar gördü. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de destek veriyor.

Muğla’da 2 bini orman teşkilatı mensubu olmak üzere 4 bin 280 personel, bin 339 araç, 7 uçak, 15 helikopter ve 1 İHA desteğinde yangınlara müdahale ediliyor.

Yurt dışından destek için gelen uçak ve helikopterlerin bir kısmı da Dalaman Havalimanında konuşlandırıldı. Yangına havadan müdahale, havalimanındaki koordinasyon merkezinden yönlendiriliyor.

Aydın’da bir noktada yangın söndürüldü

Alevlerin yükseldiği bir diğer nokta da Aydın. Karacasu ilçesindeki orman yangınına müdahale sürerken Bozdoğan ilçesindeki yangın kontrol altına alındı.

Karacasu ilçesine bağlı Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına müdahale etmek için tüm kurum ve kuruluşların seferber olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, “Temennimiz yangını kontrol alabilmek. Yaklaşık olarak 150 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü değerlendiriyoruz ilk aşamada. Bununla ilgili çalışmalarımız bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde devam ediyor” dedi.

Bozdoğan’daki yangın ise ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.


Benzer Haberler

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber