FeaturedKIBRIS

“Türkiye’de 14 havalimanı açıldı, biz Ercan’ı bitiremedik”

Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tolga Atakan, TAK Ajansı’na verdiği röportajda Ercan Havaalanı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’DE 14 HAVALİMANI AÇILDI, BİZ ERCAN’I BİTİREMEDİK”

Ercan’ın kendileri için çok önemli bir yer olduğunu ve sıkı takip ettiklerini vurgulayan Bakan Atakan, şöyle devam etti:

“Geç de kalındı. Ercan’ın ihale edildiği tarihten bugüne Türkiye’de 14 yeni havaalanı açıldı, biz bir Ercan’ı bitiremedik. Nedenleri ve niçinleriyle bir kitap yazılır. Biz şu anda bir an önce bitirmeye odaklandık. Neden önemli? Çünkü mevcut yapısıyla Ercan’ın içine sıkıştık şu anda. Seferler noktasında gerçekten insan üstü bir çaba harcanıyor ama geniş gövdeli uçak indiremiyoruz.

Geniş gövdeli uçak artı 100 yolcu demektir ki bu da bilet fiyatlarına rahatlama getirir. Şu anda 9 olan uçak park yerimiz yeni Ercan’da 22’ye çıkacak. Her anlamda kapasitemiz artacak. O yüzden bir an önce buranın bitmesini çok önemsiyoruz.

Ercan ihalesinde Maliye, Ekonomi ve Enerji ve Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları görev üstlenmiştir. Neredeyse mesaimizin yarısını bu konuya harcıyoruz ve sıkı şekilde takip ediyoruz.”

(TAK)


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber