FeaturedKIBRIS

“Türkiye izlediği çatışma politikasını yeniden gözden geçirmesi gerekir”

Güney Kıbrıs’ın Enerji Bakanı Natasa Pilidu, doğal gaz konusunda Yunanistan’da yayımlanan “To Vima” gazetesine açıklamalarda bulundu.

Fileleftheros gazetesine göre Enerji Bakanı Pilidu, doğal gazın ilk ihracatına ilişkin açıklamasında durumların bugün olduğu şekliyle ilk doğal gaz ihracatına yönelik realist zaman periyodunun 2026-2027 olduğunu belirtti.

Pilidu, Rum Yönetimi’nin ENI-Total konsorsiyumu tarafından sunulacak, zaman takvimi ve pazarlanabilirlik seçenekleriyle birlikte yatağın değerlendirilmesi planını beklediğini ifade etti.

Pilidu, şirketler tarafından sunulacak plana göre, hükümetin de kendi kararlarını belirleyeceğini söyledi.

Doğu Akdeniz enerji koridorundaki ilginin yeniden canlanması konusunda Pilidu, bu durumun, Güney Kıbrıs’ın, AB’nin planlamalarında oynanması mümkün rolün güçlendirilmesine yönelik ortak çabaları daha da yoğunlaştırmasına neden olduğunu belirtti.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin hedefinin, Yunanistan, İsrail ve Mısır gibi stratejik ortaklarla her zaman için iş birliği yapmak olduğunu belirten Pilidu, bunun; Doğu Akdeniz’in en kısa zamanda AB enerji tedariği için alternatif bir güvenli kaynak hale gelmesi için yeni perspektiflerin açılmasını sağlayacağını ifade etti.

Pilidu açıklamasında Türkiye’ye seslenerek bölgesel iş birliği ve kollektif faaliyet aracılığıyla bölgede istikrar ve refah için var olan büyük olanakların bilincinde olmasını istedi.

Pilidu “Türkiye’nin, iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuka saygı göstererek izlediği çatışma politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini” de ileri sürdü.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK