FeaturedKIBRIS

“Türkiye ile olan ticari ve ekonomik bağlar güçlendirilmeli”

KTTO Meclis Üyesi ve Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu Eş Başkanı Genç, İş Geliştirme Forumu ve Kişisel Gelişim Eğitimi” paneline katıldı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Meclis Üyesi ve Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ticaret Odası Forumu Eş Başkanı Mustafa Genç, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’nın adaya ziyareti vesilesiyle Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda (KTSO) dün düzenlenen “İş Geliştirme Forumu ve Kişisel Gelişim Eğitimi” panelinde Kıbrıs Türk iş dünyası hakkında bilgi verdi.

Genç, Türkiye ile olan ticari ve ekonomik bağların karşılıklı işbirliğiyle güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Genç, Türkiye ile olan ilişkiler ve Türkiye üzerinden dünya ile ilişki geliştirebilme potansiyelinin Kıbrıslı Türkler için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında geçtiğimiz yıl temmuz ayında imzalanan işbirliği protokolünü hatırlatan Genç, bu bağlamda oluşturulan Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu’nun iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik bağları karşılıklı işbirliğiyle daha da güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

KKTC’deki yatırım ortamı ve iş dünyası hakkında bilgi veren Genç, Kuzey Kıbrıs’ın hava koşulları, doğası, çok kültürlü tarihi ve mirası ile önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Eğitimin sonunda KTTO adına verilen hediyeleri kabul eden Genç, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Nurettin Kaynar’a ve Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım’a plaketlerini takdim etti.

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber