FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Türkiye gerçekten Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgileniyorsa…’

Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Parlamentosu (AP)’deki milletvekillerinden Lefteris Hristoforu’nun, “Kıbrıslı göçmenler” konusunda, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Parlamentosu liderliklerine mektup gönderdiği haber verildi.

Hristoforu’nun mektupta, Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosu liderliklerini, Kıbrıslı göçmenler konusunda bir pozisyon almaya çağırdığını yazan Fileleftheros gazetesi, Hristoforu’nun mektubunun nedeninin, ABD’nin Türkiye aleyhinde yaptırım uygulama kararı olduğunu kaydetti.

Gazeteye göre DİSİ Başkan yardımcısı Hristoforu “eğer Amerika bir Amerika vatandaşını savunmak için Türkiye’ye yönelik sert yaptırımlarda bulunuyorsa, o halde Avrupa Birliği’nin, AB vatandaşı 200 bin göçmenin insanlık haklarını korumak için ne yapması gerekir” sorusunu sordu.

Gazete, Hristoforu’nun AP Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Komisyonu Başkanı Jena Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a yönelik mektubunda, “Eğer Türkiye gerçekten Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgileniyorsa, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin bir ilk adım olarak Maraş’ı iade ederek, bunu kanıtlamaktan başka bir seçeneği bulunmadığını” öne sürdü. Hristoforu, “tüm Kıbrıslı Rum göçmenler gibi Maraş’ın yasal sakinlerinin de Avrupa vatandaşı olduklarını ve haklarının da 44 yıldır Türkiye tarafından ihlal edildiğini” ileri sürdü.

Hristoforu “Kıbrıslı Avrupa vatandaşlarının haklarını korumanın AB’nin temel yükümlülüğü olduğunu” da ekledi.


Benzer Haberler

Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar ucuz atlatıldı!

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 27 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak

TAK

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı bisiklet sürücüsü yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA