FeaturedKIBRIS

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Kapalı Maraş’ta BM ve Güvenlik Konseyi karaları ihlal edilmedi”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kapalı Maraş açılımının şeffaf ve hukuki çerçevede olacağını, atılan adımların BM ve Güvenlik Konseyi karalarını ihlal etmediğini ve etmeyeceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yapmış oldukları görüşmede, hidrokarbon ve Maraş açılımı gibi konuları da ele aldıklarına işaret eden Bakan Çavuşoğlu, bu konuları bütün temaslarında, bütün muhatapları ile ele aldıklarını kaydetti.

En son Cumhurbaşkanı Tatar’ın BM Genel Sekreteri Gutteres’le de bu konuları ele aldığına işaret ederek, biz Kıbrıs’ta iki halkın yararını gözeten her türlü girişime destek verdiklerini, ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Kapalı Maraş bölgesinde Rum mülk sahiplerinin açılım sürecini ilgiyle takip ettiklerini, başvuru sayısının arttığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Maraş açılımının şeffaf ve hukuki çerçevede olacağını, atılan adımların BM ve Güvenlik Konseyi karalarını ihlal etmediğini ve etmeyeceğini vurguladı.
Mülkiyet haklarının da ihlal edilmediğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin atacağı her türlü adıma desteklerinin tam olacağını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK