FeaturedKIBRIS

“Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan Kıbrıs Başkanı’na davet olsaydı açıklama yapılır, herkes öğrenirdi”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dubai’de ayaküstü görüştüğü Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’i Ankara’ya davet ettiği iddiasıyla ilgili Kıbrıs Rum Yönetimi’nden açıklama geldi.

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcü Vekili Yannis Andoniu, “Türkiye Cumhurbaşkanı’ndan Kıbrıs Başkanı’na davet olsaydı açıklama yapılır, herkes öğrenirdi. Bir koridorda, özel düzeyde gerçekleşen bir görüşmenin içeriği açıklanamaz” dedi.

Cyprus Times isimli internet gazetesi, Alithia gazetesinin bugünkü sayısında manşete çektiği haberle ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki hafta Dubai’de ayaküstü gerçekleşen görüşmeleri sırasında Nikos Hristodulidis’i Türkiye’ye davet ettiği, Hristodulidis’in saklamaya çalıştığı bu bilgiyi sadece bir elin parmak sayısını geçmeyecek sayıda çalışma arkadaşıyla paylaştığı yolunda olduğunu aktardı.

Yannis Andoniu’nun konuyla ilgili açıklamasına da yer verilen habere göre, Andoniu, “Türkiye Cumhurbaşkanı Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı’nı Ankara’ya davet etse, anlaşılacağı üzere yarım asırdır bildiğimiz Türk dış politikasında köklü bir değişiklikle karşı karşıya olurduk. Tayyip Erdoğan daveti Nikos Hristodulidis’e değil Cumhurbaşkanı’na yapsaydı emin olun, açıklardık.” dedi.

Andoniu, bu meselelerin Kıbrıs sorununun özüne dayanan çok ciddi meseleler olduğunun altını çizdi.

HAbere göre, DİSİ ve Kıbrıs Rum Meclisi Başkanı Annit Dimitriu siyasi liderlerin ve kurumların bu kadar ciddi bilgiyi medyadan öğrenmek zorunda kalmasını eleştirdi. Dimitriu da AKEL gibi Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi’nin derhal toplanmasını istedi.


Benzer Haberler

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK