FeaturedKIBRIS

“Türkiye bize gönderir, biz dağıtırız anlayışı hakim”

CTP Milletvekili Özdil Nami, hükümet programının görüşüldüğü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümet programının içeriğinin zayıf olduğunu ileri sürerek, “Türkiye bize gönderir, biz dağıtırız” anlayışının hakim olduğunu söyledi.

Kendilerinin ekonomik tedbirler çerçevesinde birçok öneriler hazırladıklarını kaydeden Nami, Türkiye’den hiç kaynak gelememesine rağmen öz kaynaklardan yatırım planları yaptıklarını belirtti.

Nami, yeni hükümette yapılan görev dağılımlarına değinerek, Maliye Bakanlığı’na bağlı en önemli dairelerin bakanlıktan alınmasını eleştirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı binasının kira süresinin bittiğini dile getiren Nami, binanın yapımı için öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sanayi bölgelerine ait arsa dağıtımı için şeffaf kriter oluşturduklarını dile getiren Nami, yeni hükümetin bu yatırımları hangi yolla dağıtacağını sordu.

Hükümet programında yer alan “enerji konusunda devam eden çalışmalar geliştirilecektir” ifadelerini eleştiren Nami, enterkonnekte kablo konusunda hükümetin muhalefet döneminde çok eleştirildiğini fakat bilinmesi gerekenin, enterkonnekte kablosunun tek taraflı bir çalışma olmadığını belirtti.

Akaryakıt alım ihalesine de değinen Nami, AKSA’nın sözleşme tarihi konusunda atılacak adımların açıklanmasını istedi.

Kıbrıs sorununa da değinen Nami, hükümet programında yazılanların, sürecin ne noktaya geldiğinin hükümet tarafından pek anlaşılmadığını gösterdiğini savundu.

(TAK)


Benzer Haberler

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber