FeaturedKIBRIS

“Türkiye aynı tutumu sürdürürse olağanüstü AB Zirvesi yapılabilir”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades, Türkiye’nin aynı tutumu sürdürmesi durumunda, durumu değerlendirmek için olağanüstü bir Avrupa Birliği (AB) Zirvesi toplanabileceğini söyledi.

Derinya’da düzenlenen anti-işgal gösterisinden önce açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Anastasiades, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Şartını ihlal etmeye devam ettiğinin şüphesiz olduğunu, Türkiye’nin davranışlarının uluslararası hukuk temelinde olmadığını ifade etti.

Anastasiadis şöyle konuştu:

“Eğer Türkler davranışlarının uluslararası hukuk temelinde olduğuna inanıyorlarsa, Avrupa Birliği’nin (AB) çağrılarını, ayrıca bizim ve Yunanistan’ın, ‘Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na başvurulması veya uluslararası arabulucu istenmesi’ önerimizi dinlemelidirler.

İddia ettikleri gibi davranışları uluslararası hukuka uygunsa neden endişe ettiklerini merak ediyorum. Bizim ve Yunanistan’ın yaklaşımı, diplomasi yoluyla uyum sağlama çabasından başka bir şey değildir.

Tekrar ediyorum, karşımızda uluslararası hukuk kurallarına saygı göstermeyen ve modern çağa uymayan bir ülke bulunduğunu anlamalısınız.”

Avrupalı ortakların tutumunun tatmin edici olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Anastasiadis, durumu değerlendirmek için bir araya gelinecek cuma günkü olağanüstü dışişleri bakanları toplantısına işaret etti; Türkiye’nin aynı şekilde davranmayı sürdürmesi halinde Avrupa Konseyi’nin, durumu ele almak için olağanüstü bir zirve toplayabileceğini vurguladı.

(KHA)


Benzer Haberler

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK

Nöbetçi eczaneler (4 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’da

TAK

Külliye çalışmaları trafik akışını değiştirdi

Voice Kıbrıs Haber