FeaturedKIBRIS

Türkiye aleyhindeki yaptırımlarla ilgili ikinci listenin hazırlanıyor iddiası

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Türkiye aleyhindeki yaptırımlarla ilgili ikinci listenin hazırlanmakta olduğu iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi “elde ettiği bilgilere” dayanarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Türkiye aleyhindeki yaptırımlarla ilgili hedeflenmiş önlemler konusundaki ikinci liste üzerinde çalışmakta olduğunu ve Rum kesiminin “Türkiye’nin, Kıbrıs MEB’indeki yasadışı faaliyetlerine katılmış olan gerçek ve tüzel kişiler aleyhinde yeni yaptırımlar talep etme konusunda kararlı göründüğünü” öne sürdü.

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in hali hazırda AB yetkililerine, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk yaptırımlar listesinin güçlendirilmesine dair tezini ilettiğini yazan gazete, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in de hali hazırda muhataplarıyla, listenin gerçek ve tüzel kişilerle genişletilmesi olasılığını ele aldığını belirtti.

Öte yandan ikinci bir liste argümanının basit ve kolay bir mesele olmadığını yazan gazete, çünkü bazı AB yetkilileri ile üye devletlerin, gerginliğin yatıştırılmasının reçetesinin, Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu düşündüklerine dikkati çekti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaptırımlarla ilgili önlemlere ilişkin ilk listenin hazırlanması çabasının 8 ay sürdüğünü kaydeden gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bunun onaylanması için zor aşamalardan geçtiğimi iddialarına ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber