FeaturedKIBRIS

Türkeş: Kapıyı çarpıp çıkan biz değiliz

TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin iki toplumlu eşitliğe dayalı bir çözümün yüzde yüz destekçisi olduğunu söyledi.

Türkeş, Kıbrıslı Türklerin Türkiye için birinci önceliğe sahip olduğunu, izolasyon altında ayakta durması ve ekonomik hayatının iyileştirilmesi için elinden geleni yaptığını kaydetti. Türkeş, “Rum papazın Türkçe Çözüm Yok demesinin, Rum tarafının yangında kullanılacak suyun nereden temin edileceğini sormasının, Kilisenin, Türk tarafından elektrik alınmasına karşı çıkmasının, Rum liderin müzakerelerden kapıyı vurup çıkmasının, Kıbrıs Türk basınında yeterince yer bulmadığını, buna karşın Türkiye’deki iktidarın yapmadığı şeylerin de yapmış gibi gösterildiğini” kaydetti.

“ÇÖZÜMSÜZLÜKTE TÜRKİYE’DEKİ İKTİDARI SORUMLU TUTMAK HAKSIZLIKTIR”

Türkeş, Türkiye’nin Adada iki eşit toplumun oluşturacağı federe bir devlet çözümünün yüzde yüz destekçisi olduğunu kaydederek, çözümsüzlükte TC’deki iktidarı suçlamanın haksızlık olacağını vurguladı. “Kapıyı çarpıp çıkan biz değiliz” diyen Türkeş, “Bizim yapmadıklarımızı yapmış gibi yazıyorsunuz, Rum tarafı yangında bile su sorunu yarattı, bunların üzerinde durmuyorsunuz… Elektriği kesildi, Kuzey’den almayı kilise reddetti. Bunları da görün Allah aşkına.” şeklinde konuştu.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber