FeaturedKIBRIS

“Türkçe’nin AB’nin resmi dili olması hiçbir zaman resmen önerilmedi”

Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Niyazi Kızılyürek, Türkçe’nin AB’nin resmi dili olması talebinin hiçbir zaman resmen sunulmadığını belirterek, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’e, bu yönde resmi girişim yapması çağrısında bulundu.

Haravgi ve diğer gazeteler, Türkçe’nin AB’nin resmi dilleri arasında yer almasına Avrupa Konseyi’nin karar verebileceğini ancak bugüne kadar bu konu pek çok kez gündeme gelmiş olmasına karşın hiçbir zaman resmi bir başvuru yapılmadığını yazdılar.

Türkçe’nin AB’nin resmi dilleri arasında yer almasının “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” AB’ye katılım sürecinden itibaren günümüze kadar çeşitli zamanlarda gündeme geldiğini, hatta Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in 2016 yılında Avrupa Konseyi başkanlığına bu yönde mektup gönderdiğini belirten gazete, Kızılyürek’in AP milletvekili seçilmesi sonrasında başlattığı girişimlerin, bu yönde hiçbir resmi talebin Konsey’e yapılmadığını ortaya çıkardığını vurguladı.

Habere göre Kızılyürek konuya ilişkin açıklamasında, Türkçe dilinin AB’nin resmi dilleri arasında yer almasının, Kıbrıslı Türklerin AB kurumlarına entegre olabilmeleri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Anastasiadis’e, bu yönde siyasi irade ortaya koyması ve resmi girişim başlatması çağrısında bulundu.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK