Featured

Türk mezarlığındaki skandalla ilgili imza toplanıyor

Londra’da yaşayan ve çok sayıda Kıbrıslı Türkün de defnedildiği Tottenham Park Mezarlığı’ndaki skandalın ardından harekete geçildi imza kampanyası başlatıldı…

Londra’da halk arasında ‘Türk Mezarlığı’ olarak bilinen ve Londra’da yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün mezarının da bulunduğu Tottenham Park Mezarlığı’ndaki skandal iddiaların gündeme gelmesinin ardından harekete geçildi ve bir imza kampanyası başlatıldı.

Daha önce Enfield Independent Gazetesi haberinde, eski mezarların kazılarak içlerinde kemiklerin çıkarıldığı ve yeni mezar yeri olarak satıldığı iddia edilmişti.

Bu iddiaların ardından Lordlar Kamarası’ndan Barones Meral Hüseyin Ece de yaptığı açıklamda  mezarlığın bakımının ve çevre düzeninin yapılmadığına vurgu yaparak Montague Road Mezarlığıyla ilgili Enfield Belediyesi’ne bir mektup yazarak acil olarak olayın ele alınmasını istemişti.

Barones Ece, geçen hafta Enfield Belediye’sine sunulan mektubundan sonra, Lordlar Kamarası’nda bu mezarlıkta Japon Madımağı bitkisinin yasadışı olarak büyümesi ve temizlenmemesi konusunu gündeme getirdi. 

Barones ece Lordlar Kamarası’ndaki Bakanlardan aldığı bilgiler doğrultusunda Enfield Belediyesi’nin yapabileceği çok şey olduğuna dikkat çekerken, belediyenin nasıl bir tutum scergileyeceği ise merak konusu.

Barones Ece: “Comunities ACT Yasası uyarınca belediyenin yapabileceği çok şey var”

Barones Ece konu hakkında yaptığı açıklamada: 

“Bugün Lordlar Kamarası’nda, Japon madımağı bitkisinin yasadışı büyümesine karşı koymak için ne yapılmaktadır? Birçoğunun mezarlık içerisinde bolca büyüdüğü ve mezarları yok ettiği görülmektedir. Enfield Belediyesi’nin hangi meşrutiyet alanının temizlenmesi gerektiğine emin olmak için hangi sorumluluk ve yetkileri olduğunun Lordlar Kamarası’ndaki Bakanlara sordum. 
Elimdeki yanıt, Comunities Act yasası uyarınca belediyenin bir emir çıkarma yetkisi olduğu ve temizleme kurallarına özel mülk sahibi uymuyor ise polise haber vermek için yetkisi olduğu yönündedir. 

Bu cevap Enfield Belediyesi’nin yapabileceği çok şey olduğunu gösterir, ancak şu ana kadar bu durumla ilgili hiçbir şey yapılmamıştır. Herkese bu konuyla ilgili olarak Enfield Belediyesi’nin harekete geçmesi için bir dilekçe hazırlamaya çağırıyorum. Bu konuyu bende belediye yetkililerine aktarıyor ve bu konuda isteklerimizi dile getiriyorum.”

Hedef 1000 imza

Bu konuda Change.org sitesinde “Enfield Belediyesi’ni Tottenham Park Mezarlığı sahipleri hakkında harekete geçmeye çağırıyoruz” isimli online bir dilekçe hazırlandığı ve çok kısa sürede yaklaşık 700’den fazla kişinin imzaladığı bu dilekçeyi toplam 1000 kişinin imzalamasını bekliyoruz.
 

 

 


Benzer Haberler

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA