FeaturedKIBRIS

“Tünel projesinin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, geçmişte bir çok kez gündeme gelen tünel projesinin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldığını açıkladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, EkoTürk kanalında yayınlanan “İnci Erdoğan ile İşin İçinde” programına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaşım alanında Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile ile önemli projeler gerçekleştirdiklerini açıklayan Arıklı, Orta Mesarya ile kuzey sahili arasındaki kara ulaşımını daha kolay ve güvenli hale getirmek için Beşparmak Dağlarına bir tünel inşa edilmesi konusunun Bakanlar Kurulunda ele alındığını ve Başbakanın bu yönde çalışma yapılması için talimat verdiğini açıkladı.

Arıklı, iki alternatif üzerinde çalışıldığını, bunlardan birinin Dikmen-Girne arasında diğerinin ise Değirmenlik-Arapköy arasında olduğunu ifade etti.

Bakan Arıklı “Özelde Girne Dağ Yolu olarak bilinen Değirmenlik-Çatalköy Yolundaki trafiği yönlendirmek, genelde ise Orta Mesarya ile kuzey kıyılarımız arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak ve daha güvenli hale getirmek için tünel projesini hayata geçiriyoruz. Artık son aşamadayız”dedi. Arıklı Tünel fizibilite çalışması için Türkiye’den uzmanların KKTC ye davet edildiğini ve Karayolları Dairesi ile birlikte çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Arıklı, Tünelin 5 km uzunluğunda, maliyetinin ise 75-100 milyon dolar civarında olacağının tahmin ettiklerini aktardı.

DOĞRUDAN UÇUŞ KONUSUNDA 2-3 DESTİNASYON ÜZERİNDE DURULUYOR

Bakan Arıklı, Ercan Havalimanı yeni terminal ve pistinin 20 Temmuz’da açılışının yapıldığını anımsatarak, “Türkiye’de boruyla su getirme projesinin ardından KKTC tarihindeki en büyük ikinci yatırımı zorlu bir süreçten sonra hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkısı olan herkese minnettarız. Ancak önümüzde büyük bir hedef var o da doğrudan uçuşların başlamasıdır” dedi.

Bakan Arıklı, doğrudan uçuşların siyasetten çok ekonomik boyutunun önemli olduğunu, yolcu potansiyeline erişilmesi durumunda dünyanın herhangi bir noktasından Ercan Havalimanı’na doğrudan uçuş gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Arıklı, doğrudan uçuşlar ile ilgili ciddi çalışmalar yürütüldüğünü, şu anda iki-üç destinasyon üzerinde yoğunlaştıklarını, yakın gelecekte bu konuda sonuç almayı beklediklerini sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber

Girne, Alsancak ve Lapta’da yarın geniş bir bölgeye elektrik verilemeyecek

Voice Kıbrıs Haber

“CUT” 8 Mayıs Çarşamba akşamı Şampiyon Melekler yararına sahnelenecek

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber