FeaturedKIBRIS

Tunalı: Spor şurasını yapmaktan bile acizler


Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, UBP-DP Azınlık Hükümetine, Kuzey Kıbrıs gençliğinin uzun zamandan beridir beklediği Spor Şurası‘nın neden yapılmadığını sordu.

Spor Şuralarının 3 yılda bir yasa gereği yapılmasının zorunlu olduğunun altını çizen Tunalı, “ En son 2013 yılında, 28-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Spor Şurası, aradan 4 yıl geçmesine rağmen yapılmadı. Neden yapılmadığı hususunda ise yetkililer hiçbir açıklama yapılmaması yanında, Spor Federasyonlarından da bu konuda uyarıcı hiçbir faaliyette bulunulmuyor. Her fırsatta “Gençlerimiz her şeyimizdir” diyen hükümet edenlerin gençlerimize ve Federasyonlarımıza ne kadar değer verdiğini bir kez daha görmekteyiz. Bu hükümet bir Spor şurasını bile yapmaktan aciz” ifadesini kullandı.

Tunalı, “Beden Eğitimi ve Spor Yasası Spor Şurasının Oluşumu 40/2004 tarihli yasasıda, 22. (1) Spor Şurası, beden eğitimi ve spor konularında, ülke gerçeklerine ve bu Yasa kurallarına uygun bir şekil vermek ve beden eğitimi ve sporun yaygınlaşmasına, gelişmesine ve kalkınmasına ilişkin planlar hazırlayıp kararlar almak için, en çok üç yılda bir olmak üzere, Bakanlığın uygun göreceği tarihlerde toplanır” uyarısına rağmen Hükümet edenlerin bu kurala uymadıkları için suç işledikleri ifade etti.

Kuzey Kıbrıs sporcularının geleceği için alınması hedeflenen kararların bu şurada alınıp yasallaşarak bütçelerin oluşması sağlandığını söyleyen Tunalı, “ Sporumuz için önemli kararların alınabileceği ve Demokratik bir ortamda sporumuzun tartışılmasından neden korkuluyor. Şu anda Spor Dairesi yönetim kurulunda Şura tarafından seçilmiş temsilcilerin durumu da tartışılır hale geldi. Yasa gereği bu temsilciler 3 yıl için seçilirler maddesi böylelikle havada kalmış oldu. Alınan birçok kararın da mahkemeye düşülmesi durumunda kaybedileceğinin hesabı yapılmıyor.” dedi.

TKP Yeni Güçler olarak gençlerimizin her zaman yanında olduklarını söyleyen Tunalı,” Gençlerimizin Dünya gençleri ile spor yapabilmeleri için her türlü girişimde bulunacağız. Geleceğimiz olan gençlerimize spor alanında onları üst düzeye çıkaracak her türlü yatırımları yapacağız. Şu anda Hükümet suç işleyip Spor Şurasını yapmadı. Seçim derdine düşen Hükümet koltuk uğruna gençlerimizin geleceği için önemli sportif kararları alamadı. Hesap sorma dönemi şimdi başlayacak ve bu gençlerimiz sizlere oy değil Kırmızı Kart gösterecektir” açıklamasında bulundu.



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber