FeaturedKIBRIS

“Tüm veriler Türkiye’ye devrediliyor”

CTP Milletvekili, Ongun Talat, tüm verilerin Türk-Sat aracılığıyla Türkiye’ye devredilmek istendiğini iddia etti, uyarıda bulundu.
Talat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“TEHLİKE ÇOK BÜYÜK
Yarın Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinin gündeminde Türkiye Cumhuriyeti ile daha önce imzalanmış olan, ancak geçtiğimiz yasama döneminde muhalefetin komitedeki eşit temsiliyeti nedeniyle onaylanamamış E-Devlet protokolleri var.
Bu protokoller uyarınca inşaatı şu anda tamamlanmak üzere olan tüm bilgilerin toplanacağı bir veri merkezi kuruluyor. Bu veri merkezinin kontrol ve yönetimi ise tamamen Türk-SAT’a devrediliyor.
Bunun anlamı şu; e- devlet kapsamında yer alacak olan yurttaşlıktan tapuya, hasta bilgilerinden vergi mükelleflerinin kayıtlarına, maliyeden gümrüğe, hatta gözümüz gibi sakındığımız yargıya kadar tüm alanlardaki verilerimiz Türk -Sat aracılığıyla resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim ediliyor.Yani devletin egemenlik alanındaki asli unsurlardan bir tanesini daha resmen devretmiş oluyoruz…
Bilgiyi elinde tutan iktidarı da elinde tutar. Hal böyleyken bizden halkımızın ve kurumlarımızın tüm bilgilerinin başka bir devletteki meçhul ellere verilmesine onay vermemizi bekliyorlar…
Elbette direnmeye devam edeceğiz..
Bu teslimiyetçiliğin köklerini bu topraklardan kazıyana kadar…”

Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA