FeaturedKIBRIS

‘Tüm toplumu Anayasa Değişikliğine hayır demeye çağırıyoruz’

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, 11 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte gerçekleşecek Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısının arttırılmasını öngören Anayasa Değişikliği oylamasında Hayır oyu kullanacaklarını belirterek, “Sorun yargıç sayısının yetersiz olması değil, sorun antidemokratik sistemdir. Yargıç sayısnın arttırılması ile mahkemelerin iş yükünün azaltılacağı ve yargının daha hızlı karar üreteceği söylemi tamamen gerçek dışıdır” dedi.

 “Tüm toplumu antidemokratik rejimi makyajlamaya ve göz boyamaya dönük Anayasa Değişikliğine Hayır demeye çağırıyoruz” diyen Abdullah Korkmazhan, “29 Haziran 2014’de gerçekleşen Anayasa Referandumunda olduğu gibi halkın zekası ile dalga geçilmekte, yeni, sivil ve demokratik bir anayasa yerine, tepeden inmeci bir yaklaşım ile antidemokratik anaysa ve kurulu rejim makyajlanarak sürdürülmek istenmektedir. Halkımız 29 Haziran 2014’de olduğu gibi eizci çoğunlukla bu oyuna dur diyecektir” dedi.

Yeni, Sivil ve Demokratik bir Anayasa.    

“Anayasa’da geçici 10. Madde olduğu sürece istediğiniz maddeyi değiştirin, hiçbir anlam ifade etmez. Geçici 10. Madde tüm yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne vermektedir. Anayasa hükümsüzdür” diyen Korkmazhan, “esas olan geçici 10. madde’nin kaldırılacağı, kendi kurumlarımızda söz sahibi olacağımız, kendi kendimizi yöneteceğimiz, federal çözüm odaklı, özgürlükçü, eşitlikçi, laik, demokratik ve sivil yeni bir Anayasadır” dedi.

Anayasaya Değişikliğine karşı verilecek her hayır oyunun demokratikleşme ve sivilleşme talebini güçlendireceğini vurgulayan Korkmazhan, “Bu meclis yeni anayasa çalışması yapamaz. Bu meclis meşru değildir. İstifa etmeliler ve halkın iradesi ile şekillenecek yeni meclis yeni anayasa çalışmasını başlatmalıdır. Yeni anayasa süreci meclis duvarları içerisinde değil, halkın ve örgütlü tüm kesimlerin demokratik katılımcılığı ile hazırlanmalıdır” dedi.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Kıbrıs Türk halkı çözüm istemeyen taraf konumuna düşürüldü”

TAK