FeaturedKIBRIS

“Tüm geçiş noktalarının derhal açılması çağrısında bulunuyoruz”

Birleşik Kıbrıs – İki Toplumlu Barış Inisiyatifi yazılı açıklamada bulunarak “bölünmenin her iki tarafındaki liderliğin yarattığı bu olumsuz siyasi atmosferin ötesine geçme kararlılığını ilan ederek”, liderlere somut olumlu adımların atılması çağrısında bulundu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ortak Duruşumuz;
1. Kıbrıs’ın bölünemeyecek kadar küçük olduğunu ve iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonda, BM kararlarında tanımlanan siyasi eşitlikle yeniden birleşmenin barışçıl bir gelecek için mevcut tek seçenek olduğunu ilan ediyoruz.
2. Crans Montana’dan bu yana BM Genel Sekreteri’nin 6 maddelik önerisinin masada olumlu acil gelişmeler için eşit derecede tek pragmatik seçenek olduğunu açıkça belirtiriz.. K / T’nin tüm karar alma düzeylerine etkili katılım hakkına saygı duymak ve BM Genel Sekreteri tarafından önerilen yeni bir güvenlik düzenlemesini kabul etmek, bir anlaşmaya varılması için çok önemlidir.
3. Tüm tarafları, karşılıklı olarak kabul edilebilir düzenlemelere ulaşmada müzakereler için gerekli alanı sağlayarak, hidrokarbon arama ve saha geliştirme konusunda acil bir erteleme çağrısı yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Uluslararası petrol ve gaz fiyatları şu anda Doğu Akdeniz sahasının gelişimini ekonomik olmayan bir yatırım haline getirmekte ve bu bakımdan mevcut programları ertelemek için alan sağlamaktadır.
4. BM Genel Sekreterini, Mağusa ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamak için pratik adımlar atmaya, uzmanlar ve temsilcilerden oluşan iki toplumlu bir teknik komite önerilerek bu komitenin Mağusa’nın kapalı alanlarının BM yönetiminde 1974 öncesi sakinlerine iade edilmesinin planlanması ve geliştirilmesi çağrısında bulunuyoruz.
5. Kuzey-Güney arasında karşılıklı geçiş noktalarında mantıklı kontrollerle, adanın her iki tarafından talepleri yerine getirerek, İki Toplumlu Komitenin işbirliğinin güçlendirilmesiyle tüm geçiş noktalarının derhal açılması çağrısında bulunuyoruz. Bunu dayanışma ruhu içinde önümüzdeki zor aylarda salgınla mücadele etmek için her alanda işbirliğini güçlendirecek, karşılıklı ticareti ve uluslararası pazarlara erişimi arttırarak mevcut olağanüstü koşulların olumsuz ekonomik yükünü en aza indirecektir.”
(Voice of the Island)

Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber