CoronavirüsFeatured

Tüm basın emekçilerinin dikkatine!

Basın Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği KKTC Haber Kameramanları Derneği, 21:00-06:00 saatleri arasında tam sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

Üç örgütten yapılan açıklama şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu tarafından 30 Mart tarihinde alınan yeni karara göre 31 Mart tarihinden itibaren 21:00-06:00 saatleri arasında tam sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

Daha önce alınan kısmi sokağa çıkma yasağı kararında olduğu gibi basın, çalışması gereken sektörler arasında yer alınmaktadır.

Buna göre basın kuruluşlarında görev yapan ve gece 21:00 sonrası görevde olan basın emekçilerinin, işyerlerinden görev belgesi almaları ve yanlarında bulundurmaları istenmektedir.

İçişleri Bakanlığı ve Polis yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, kamunun haber alma hakkının kesintiye uğramaması bakımından, görev amaçlı olması koşuluyla, Basın Kartı Komisyonu’nun vermekte olduğu basın kartının ibrazı yeterli olacaktır.

Bununla birlikte, Covid-19 virüsü ile mücadele çerçevesinde, görev amaçlı olmadıkça, tüm üyelerimiz ve basın emekçilerimizi de 21:00-06:00 arası uygulanacak tam sokağa çıkma yasağına uymaya davet ediyor ve “İşin olmadıkça evde kal, güvende kal” diyoruz.”

Voice of the Island

 

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber