FeaturedKIBRIS

Tüketici Fiyat Endeksi çalışmaları Şubat’ta bitecek


Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni tüketici fiyat endeksi ile enflasyon sepetinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarda gelinen aşamayla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi oranlarının, hanehalklarına uygulanan Bütçe Anketleri sonuçlarına bağlı olarak tespit edilen mal ve hizmetlerin, piyasadaki perakende fiyat değişikliklerinin takip edilmesi ve meydana gelen değişikliklerin de ilgili mal ve hizmet ağırlıklarına yansıtılması sonucunda ortaya çıktığı anımsatıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili detayların da paylaşıldığı açıklamada, “tüm bu çalışmaların tamamlanmasıyla da yeni Tüketici Fiyat Endeksi Ocak 2017 rakamlarının hesaplanması ve yayınlanması çalışmalarının Şubat ayı içinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Bundan sonraki aylarda ise daha önce uygulanan takvimlemeler çerçevesinde Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarının açıklanmasına devam edilecektir” denildi.

Benzer bir uygulamanın, tüketici fiyat endeksi sepetinin yenilendiği 2010 yılı Ocak ayında da gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, yürütülen çalışmaların sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmaya devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “Ocak 2017 Tüketici Fiyat Endeksi oranlarının yayınlanmasında yaşanan teknik gecikme ve gerekçe nedeniyle gerekli anlayışın gösterileceği inancıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cezaevindeki grev kaldırıldı

TAK

Hava, çarşamba gününe kadar yağmurlu olacak

TAK

Akıncı “40 yıllık eski siyaset yeni diye piyasaya sürüldü”

Voice Kıbrıs Haber

Sabiha Saraç için trombosit kan aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda pazar günü motosiklet drag yarışı yapılacak

Voice Kıbrıs Haber