FeaturedKIBRIS

TÜK yemlik ve tohumluk arpa alımlarına başlıyor

Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK), yemlik ve tohumluk arpa alımlarının 12 Temmuz Çarşamba günü başlayacağını açıkladı.

TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun imzasıyla yapılan duyuruda, aynı zamanda Kurum tarafından alımı gerçekleştirilen yemlik ve tohumluk 2023 üretim yılı ürünü yumuşak ve sert buğdayların ödemesinin başlayacağı bildirildi.

Duyuruda, “Kurumumuz ülkemiz çiftçisinin mevcut zor ekonomik şartlardan en az şekilde etkilenmesini sağlamak ve emeğinin karşılığını da erken zamanda alması adına alımı gerçekleştirilen buğday ödemelerini kurumumuz kendi imkânları ile yapmak için gerekli çalışmaları tamamlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kuruma, 26 Haziran ve 3 Temmuz tarihinde teslim edilmiş olan Yemlik ve Tohumluk Buğday ödemelerinin 10 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtilen duyuruda, üreticilerin ödemelerini ürünlerini teslim ettikleri kurum şubelerinden adlarına düzenlenen çekerlerle alacakları, sonraki ödemelerin de haftalık periyotlar halinde yapılacağı açıklandı.

Duyuruda, “Kurumuz Tarım Bakanlığının da katkı ve destekleriyle elindeki bütün imkânlarla ülke çiftçisinin ve üreticisinin yanında olmaya devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK