KIBRIS

TUFAD – VASİLİCA Trodos Belendri’de buluştu

Kıbrıs’ta barış için kültürel anlamda birlikte hareket eden TUFAD ve VASİLİCA geçtiğimiz hafta sonu Trodos Belendri’deki PEO tesislerinde buluştu.

Sürekli gelişerek devam eden ilişkiler bir kez daha tazelendi.   Gelenekselleşerek düzenlenen iki toplumlu kamp  birlikte  daha çok vakit geçirmek  amacıyla 4. sü gerçekleşti.   Etkinlikde,  iki toplumun birlikte yaşaması için Kıbrıs halk danslarının büyük etkisi olduğuna, kültürümüzün ne kadar benzer olduğuna vurgu yapıldı. İki örgütün 10’ar dakikalık seminer şeklindeki konuşmalarından  iki derneğin birlikteliğini ve barış sürecindeki mücadelelerine vurgu yaptılar.

Uzun yıllardır birlikte çalışmalar ve etkinlikler yapan TUFAD ve Vasilica halk dansları örgütleri geçtiğimiz hafta 21 Nisan  2016 Cumartesi  Belendri’deki PEO tesislerinde iki taraftan gelen 70 civarı  kişiyle yapılan kampda güzel iki gün geçirildi.

Gecede iki dernek ortak açıklamasında : “Ayni topraklarda doğup ayni suyu içerek büyüdük. Ayni müzikleri çalıyor, ayni müzikleri söylüyoruz, ayni dansları oynuyoruz. Her iki toplum olarak bizler birbirimize benziyoruz ve ayni insanlarız. . En büyük hayalimiz kendi öz kültürümüzle, bölünmemiş tek Kıbrıs’ta yaşamak istiyoruz. Danslarımızla bunu başarmaya çalışıyoruz.Birlikte yaşayabileceğimizi, ülkemizin her bir tarafında ve uluslararsı etkinliklerde anlatmaya çalıştık.”.   dediler.



Benzer Haberler

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Komite 4 yasa tasarısını onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına bakılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz “Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik”

TAK

Tuğcu “Kıb-tek Yönetim Kurulu elektrik faturalarının daha da artmasına yol açacak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor”

TAK

İkamet izinsiz öğrenci uyuşturucuyla yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber