FeaturedKIBRIS

Trodos’tan tüm Kıbrıs’a barış ve yeniden birleşme talebi haykırıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, EDON’un dört yıl aranın ardından, geleneksel olarak düzenlediği Trodos pikniğine katıldı. Dün sabah erken saatlerde Ledra Palace Sınır Kapısı’nda toplanan gençler, güneyde bekleyen otobüslerle Trodos’a hareket etti.

Trodos’ta bulunan İngiliz Üsleri’ne giden gençler, burada antiemperyalist yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından ise Platania Piknik Alanı’na gidildi ve CTP Gençlik Örgütü, TDP Gençlik Örgütü, Sol Hareket ve EDON örgütleri tarafından ortak hazırlanan bildiri okundu. Şarkıların ve şiirlerin okunduğu günde gençler birbirleriyle kaynaşma fırsatı da buldu. Etkinliğe katılan AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou da gençlerin düzenlediği eylemi selamlayan bir konuşma gerçekleştirdi.

ORTAK ÇAĞRI: KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ HER ZAMANKİNDEN DAHA ACİLDİR

CTP Gençlik Örgütü, TDP Gençlik Örgütü, Sol Hareket ve EDON tarafından hazırlanan ortak bildirinin Rumca versiyonunu EDON Genel Sekreteri Seviros Kulas, Türkçe versiyonunu ise CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Çise Mevlit Okudu. Bildiride gençler ortak barış mesajlarını dile getirerek BM kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyona dayalı çözüm istediklerini dile getirdiler. Müzakerelerin, sonuç odaklı olması ve aciliyet duygusuyla yürütülmesi gerektiği belirtilen bildiride, statükonun kabul edilebilir ve sürdürülebilir olmadığı belirtilerek “Bu nedenle, Kıbrıs sorununun çözümü her zamankinden daha acildir” denildi.

MEVLİT: YENİ BİR FIRSAT PENCERESİ AÇILIYOR

Etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Çise Mevlit, EDON’un her yıl geleneksel olarak düzenlediği Trodos Pikniği’ne bu yıl da CTP Gençlik Örgütü olarak kitlesel katılım gösterdiklerini belirterek, yeniden yakınlaşmanın ve çözümün öncelikle gençlerin daha fazla yan yana gelmelerinden geçtiğini ifade etti. Kıbrıs Sorununun çözümü yönünde yeni bir fırsat penceresi açılmakta olduğunu düşündüklerini belirten Mevlit, “2024 yılı bu açıdan önemli bir yıl olacak” dedi. BM Genel Sekreterinin kişisel temsilcisi Cuellar’ın önümüzdeki hafta adaya gelmesiyle birlikte birtakım hareketliliklerin yaşanmasının beklendiğini ve bu fırsat penceresinin açılmaya başladığı günlerde CTP Gençlik Örgütü olarak sürece kararlılıkla ve cesaretle sahip çıkacaklarını belirtti.


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber