FeaturedKIBRIS

Trafik sıkışıklığını azaltmak için başlatılan uygulama yeniden revize ediliyor

Girne Belediyesi, Semih Sancar Caddesinde tespit edilen trafik sıkışıklığını değerlendirilerek dört hafta önce başlatılan uygulamanın revize edilmesine karar verdi.

Revize için çalışmaların 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 21.00-05.00 arası yapılacağı ve yolun tamamen trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Devletin sorumluluğundaki Doğu Çevre Yolu Projesinin (Dr. Fazıl Küçük Çemberi- Ozanköy arası) bir türlü hayata geçirilmemesi ve kentteki trafik sorunu nedeniyle, Semih Sancar Caddesinde tespit edilen trafik sıkışıklığını azaltmak için dört hafta önce başlattığımız uygulama, belediye teknik ekipleri ve 2015 yılında yaptığımız Trafik Master Planı Baş Danışmanı, Ulaşım Uzmanı Doç. Dr. Ömer Selvi tarafından yeniden değerlendirilmiştir.

Şimdiki uygulamanın, caddedeki mevcut yol genişliği dikkate alındığında (yaya kaldırımları minimum seviyeye indirilmesine rağmen) çemberlerdeki yoğunluğu azaltmasına karşın, yeniden revize edilmesi kararlaştırılmıştır.

Batıdan Semih Sancar Caddesini (Hirondel Çemberinden Doğanköy Çemberine) kullanacak sürücüler için yol çift şerit, doğudan batıya (Doğanköy Çemberinden Hirondel Çemberine) seyredecek sürücüler için ise yol tek şerit olarak düzenlenecektir.

Bu kapsamdaki çalışmalar 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 21.00-05.00 arası yapılacak ve yol tamamen trafiğe kapatılacaktır.

Doğu istikametine (Çatalköy) gitmek isteyen sürücülerin; Yeni Belediye Binası Yanı Hirondel Çemberinden (Ecevit Caddesi), Mustafa Çağatay Caddesi’ne (Mahkemelerin Önü) yönelerek, hastane yolunu kullanmaları gerekmektedir. 

Doğu istikametinden (Çatalköy) batıya gitmek isteyen sürücülerin de yeni liman çemberinden geçerek hastane yolunu kullanıp Ecevit Caddesine (Yeni Belediye Binası) yönelmeleri gerekmektedir. 

Her iki yönde de binek araçlar ve kamyonetler dışındaki araçların bu süre içerisinde geçişine izin verilmeyecektir. 

Semih Sancar Caddesinin 4 Kasım 2022 Cuma sabahı 05:00 itibariyle, sürücülerin hizmetinde olacağını halkımızın bilgisine getirmek ister, anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ederiz.”


Benzer Haberler

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK

Hayvanlarını başkasının tarlasında otlatan şahsa yasal işlem!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de sahtekarlıkla para temini ve büyücülük!

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de markette hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

3 alkollü sürücü kaza yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Holguin yarın adaya geliyor

Voice Kıbrıs Haber