FeaturedKIBRIS

Trafik Komisyon’undaki toplantı yeter sayısı sorunu aşılıyor

Cumhuriyet Meclisi gündemine getirilen 5 tasarı, Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu. Tasarılarla ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde yazılı olarak Meclis Başkanlığı’na iletilmesi istendi.

Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-İDE) Yasa Tasarısı, Kan ve Kan Bileşenlerinin Kalite Ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Karavan Alanları Yasa Tasarısı ile Yol Güvenliği Yasa Tasarısı, Resmi Gazete’nin 17 Ağustos tarihli sayısında yayımlandı.

TASARILAR VE AMAÇLARI… TRAFİK KOMİSYONU’NDAKİ TOPLANTI YETER SAYISI SORUNU AŞILIYOR

Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi (Değişiklik) Yasası altında düzenlenen Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun her ay yaptığı toplantılarda yaşadığı toplantı yeter sayısı ile karar yeter sayısına ulaşmadaki sorunları gidermeyi amaçlıyor. Tasarıyla, üye sayısının azaltılması ile toplantı yeter sayısı ve karar yeter sayılan hususunda düzenlemelere gidildi.

DD-İDE… DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE E-DEVLET İDARESİ İÇİN TASARI

Dijital Dönüşüm ve Elektronik Devlet İdaresi (DD-İDE) Yasa Tasarısı, idare hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek, e-devlet ve dijital dönüşüm sürecini planlamak, koordine etmek ve bu yasayla verilen görevleri yapmak üzere oluşturulan kurullar ile kurulan Dijital Dönüşüm ve E-Devlet İdaresinin teşkilat yapısı, görev ve yetkilerini düzenlemek üzere hazırlandı.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK