FeaturedKIBRIS

Trafik güvenliği afişleri sergileniyor


Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Grafik Tasarım Topluluğu “Grafers” tarafından düzenlenen “Uluslararası Ali Gargınsu Afiş Yarışması”nın sergisi, bugün Lefkoşa AKM’de açılıyor.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan 50 afiş 17 Mart’a kadar Lefkoşa AKM Küçük Salon’da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Bu akşam 18.30’da gerçekleştirilecek sergi açılışında dereceye giren yarışmacılara da ödülleri verilecek.

Üç yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren UKÜ Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ali Gargınsu’nun anısına gerçekleştirilen Trafik Güvenliği Afiş Yarışması’nda Ali Gargınsu Özel Ödülü’nü kazanan Özge Kandemir’e ödülünü Ali Gargınsu’nun annesi Bengül Gargınsu takdim edecek.

Adını yaşatmak ve trafik kazalarına dikkati çekmek amacıyla Grafik Tasarım öğrencisi Ali Gargınsu için bölümü tarafından organize edilen yarışmaya uluslararası düzeyde katılım gerçekleştirildi.

Uluslararası Tasarım Konseyi Ico-D tarafından da onaylanarak desteklenen yarışmaya KKTC, Türkiye, ABD, Çin, Rusya, Polonya, Meksika, İtalya, İspanya, İran, İngiltere, Zimbabwe, Ekvator, Küba gibi ülkelerden 314 kişi katıldı.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Downer “Yeni ve yaratıcı fikirler görüşülmeli”

TAK

Kıbrıslı Rum zanlı aleyhine getirilen davaları kabul etmedi

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’nin, Sterlin 41 TL’nin altına geriledi

Voice Kıbrıs Haber

25 yaşındaki öğrenci uyuşturucudan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ müzik öğretmenliği yetenek sınavı Haziran’da yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Oluşan kaotik durumun devamı, söz konusu olamaz”

BRT