FeaturedKIBRIS

Torunum için çaldım!

Hafta içinde yetmiş yaşında bir vatandaşın bir adet tavuk çalmakla suçlanıp 250 Euro’luk ceza alması Kıbrıs Rum toplumunu isyan ettirdi. Kıbrıslı Rumların konu üzerinde yaptıkları yorumlar sosyal medyada büyük yankı buldu.

Voice of the Island – Kiriakos Kiliaris

Bambos Vasilas isimli emekli, piliç göğsünü diyabet hastası ve özel bir diyette olan torunu için çaldığını söyledi. “Torunum açtı ve buna dayanamıyordum. Hatta benim emeklilik maaşım geciktiği için satın alamıyordum” diyen Vasilas hiç kimseden yardım istemediğini açıkladı.

Kıbrıslı Rumlar sosyal medya hesapları aracılığıyla makamların bugüne kadar herhangi bir suç işlememiş yetmiş yaşında bir vatandaşa karşı tavrını sert bir şekilde eleştiriyor. Toplumdan tepki yağmasından hemen sonra KHA’ya konuşan Kıbrıs Rum başsavcısı Kostas Kliridis emekliye verilen cezanın silinmesini önereceğini açıkladı. Bu olaydan haberdar olmadığını savunan Kostas Kliridis, yaşlı adama karşı açılan davayı durduramadığını söyledi. Aynı anda “insanların olayların tam olarak ne olduğunu bilmeden Hukuk Dairesi ile Başsavcısı’nı kolaylıkla sert bir şekilde eleştirmesi dikkat çekici” şeklinde şikayet etti.

Başsavcı genel olarak bu tip davaları, insani nedenlerle, durduruyor. Bu arada Fileleftheros gazetesine konuşan emeklinin avukatı, Vasilas’ın cezasını ödediğini açıklayıp müvekkili tarafından yapılan açıklamayı okudu. “Benim için utanç verici bir andı. Emeklilik maaşımı almadığım için çalmak zorunda kaldım. Torunumun aç kalmasını istemedim”.

Güneydeki medyada böyle bir olay ilk defa olduğunu yazılmasına rağmen, Güney Kıbrıs mahkemeleri birkaç gün önce iki karpuz çalan iki Romanyalı’ya aynı ceza vermişti. Ayrıca hatırlanacağı gibi birkaç yıl önce, Güney Kıbrıs’ta birkaç kilo hellim çalan bir emekli hapse gönderilip yine toplumdan gelen tepkiler üzerine serbest bırakılmıştı.

Voice of the Island – Kiriakos Kiliaris



Benzer Haberler

Trafik denetimlerinde 3 sürücü tutuklandı, 43 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, bugün 16.00’da Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de izinsiz alkol satan bar işletmecisine yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de evinde kurusıkı tabanca bulunan kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Girne’de uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da adam öldürmeye teşebbüs: 1’i ağır yaralı, 2 kişi bıçaklandı

Voice Kıbrıs Haber