FeaturedKIBRIS

“Toplumlararası yakınlaşma en üst düzeyde devam ettirilmeli”

CTP Gençlik Örgütü, geçtiğimiz günlerde araştırmacılar tarafından Rum Ortodoks Kilisesine ait bir çok değerli dini ikonların saklandığı yerden çıkarılması ve Eski Eserler Dairesi’nin bu eserleri koruma altına almasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “toplumlararası yakınlaşma en üst düzeyde devam ettirilmeli” şeklinde açıklama yaptı.

Gençlik Örgütü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1974’te yaşanan savaş sonrasında oluşan koşullarda bir çok değerli eşyanın’kayıp’ olduğu tüm toplumumuzun malumudur. Geçtiğimiz günlerde bir gazetemizde özel olarak araştırmacılar tarafından yapılan haberde, Rum Ortodoks Kilisesine ait bir çok değerli dini ikonlar, saklandığı yerde görüntülenmiştir. Öncelikle gerek bu haberi yapan araştırmacıları, gerekse imkanları dahilinde bu eserleri koruma altına almaya çalışan Eski Eserler Dairesi ile bu konuda emeği geçen tüm paydaşları yürekten kutlarız.

50 yıllık Kıbrıs sorunu müzakereleri çerçevesinde toplumların yeniden yakınlaşması bağlamında bir çok güven yaratıcı önlemler günümüze değin hayata geçmiştir. Bu noktadan hareketle, dini özgürlükler ve toplumlararası saygıdan yola çıkarak, bulunan ikonların akibeti konusunda süratle bir dizi görüşmeler ve önlemler alınması gerektiği düşüncesindeyiz. İnanç özgürlüğüne ve ibadet özgürlüğüne ek olarak, toplumlararası yakınlaşmanın en üst düzeyde devam ettirilmesi gerekliliğine inanan CTP Gençlik Örgütü, Kıbrıslı Rumlar için önemli olduğunu bildiğimiz bu tarihi eserlerin korunması ve sahiplerinin istekleri doğrultusunda iadeye kadar gidebilecek sürecin takipçisi olmayı kendisine bir görev olarak almaktadır. CTP Gençlik Örgütü tüm paydaşları diyalog yolunu kurarak milliyetçiliğin kör kuyularına düşmeden, şövenist ve popülist bir siyasetten uzak olarak insan odaklı bir yaklaşımla uzun zamandır akıbeti belli olmayan bu eski eserlerin sahibi olan Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’ne iadesi ve birlikte Federal bir Kıbrıs’ı paylaşacağımız Kıbrıslı Rum toplumunun dini inançlarına saygılı bir biçimde bu adımın atılmasını talep etmektedir.

Kıbrıs, barışa hasret bir adadır. Toplumlararası barış ancak birbirlerinin farklılıklarına ve inançlarına saygı duyan adımlardan geçecektir. Çözümün masada barışın ise sokakta olduğunun bilinciyle, CTP Gençlik Örgütü “barışa doğru” olacak olan bu ve bunun gibi tüm adımların, karşılığının bulunup bulunmadığına bakmaksızın arkasındadır. Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının ve bunun yolunun da Federal bir Kıbrıs’tan geçtiğini bilen bizler, geleceğimizi de BM parametreleri ve Guterres Çerçevesi altında kurulacak olan bu yapının altında görmekteyiz. Bizler, barış içinde yaşayacağımız ve tüm Kıbrıs’ın bir bütün olduğu, vatanımızın sınırsız olduğu günleri düşleyerek ve özleyerek, bu ve bunun gibi konuların takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı kamuoyuna hatırlatırız. Kıbrıs’ta barış engellenemez!”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber