FeaturedKIBRIS

Toplumlararası Çocuk Korosu birçok dilde barış şarkıları söyleyecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS),   Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), Dayanışma Evi (H4C) ve Kıbrıs Rum İlkokul Öğretmenler Sendikası (POED) ile birlikte oluşturduğu Toplumlararası Çocuk Korosu’nun (ICC) 2021-2022 eğitim yılında da çalışmalarına devam edeceğini duyuruldu.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Toplumlararası Çocuk Korosu’nun temeli, hem Kıbrıs’ta ve dünyada benzer girişimlerin güçlü ve pozitif etkisine, hem de barış kültürü inşasında çocuklara daha fazla vakit ve enerji harcanması gerektiği inancına dayanır. Bizler, Kıbrıs’taki tüm toplumların çocuklarını, birçok dilde birlikte sevgi, barış ve arkadaşlık şarkıları söylerlerken izlemenin ve dinlemenin, barış içinde birlikte yaşama konusunda çok güçlü bir mesaj vereceğine inanıyoruz.

Provalar, Kıbrıs’taki tüm toplumlardan çocukların katılımıyla Ekin 2021’de yeniden başlayacaktır. Provalar, Ekim 2021’den Temmuz 2022’ye kadar haftada bir kez gerçekleştirilecektir. Koro şefleri çocukların birbirleriyle ve şefleriyle olan ilişkilerinde güven oluşturmaya yardımcı olmak adına çeşitli oyunlar ve aktiviteler gerçekleştirilecektir.

Provalar, sıcak atmosferiyle, erişilebilir bir konum olan Dayanışma Evi’nde (Home for Cooperation) her Çarşamba 17:15 – 18:30 arasında, sağlık ve güvenlik koşulları oluşturularak,  gerçekleşecektir. İlk provanın tarihi, ilgili kişilere kişisel olarak iletilecektir.

Ailelere çağrı 

5 – 11 yaş grubunda olan çocukların oluşturacağı koromuza https://www.ahdr.info/images/ICC/ICC21/Choir_Application_Students_TUR_2021.pdf linkini tıklayarak formu doldurabilir ve başvuru formunu [email protected] adresine göndererek çocuklarınızı kayıt edebilirsiniz.

Koro şeflerine çağrı

Toplumlararası Çocuk Korosu, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren koroda çalışmak üzere iki koro şefi (bir Türkçe konuşan ile bir Yunanca konuşan ) aramaktadır. İlgilenen üyelerimizin https://www.ahdr.info/news/151-call-for-choir-conductors linkine tıklayarak başvuru formunu, [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber