FeaturedKIBRIS

Tokay: Mesleğim gereği sıkıntıları yakından görüyorum!

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne milletvekili adayı Gazeteci Elmas Tokay, partisinin ve kendinin hedefleriyle ilgili bilgilendirdi ve mesleği gereği tüm sıkıntıları yakından gördüğünü, bunları çözmek için mücadele edeceğine vurgu yaptı.

Mesleği icabı, bozuk yollarda evlatlarını ya da sevdiklerini kaybeden anne ve babalarla birlikte acılarına ortak olduğunu belirten Tokay, “hastanelerde, doktor sıkıntısı yüzünden babasını kaybeden evladın isyanına ortak oldum” dedi.

Tokay, yeterli sayıda olamamalarına rağmen, ülkenin güvenliğini sağlamak için canla başla çalışan polislerin sıkıntılarına, dövizin yükselmesi sonrası, banka taksitini, evinin kirasını ödemekte zorlanan arkadaşlarının streslerine de mesleği gereği birçok kez ortak olduğunu bildirdi.

Bu acıların, stresin, sıkıntının düzelebilmesi için oturup seyirci kalmak ve birileri gelsin düzeltsin demek yerine, elini taşın altına koymak isteğini ifade eden Tokay, birebir olarak yaşadığı tüm sıkıntıları çözmek için mücadele vereceğini dile getirdi.

“Dilerim artık bir şeyler değişir”

İcraatlarını ve dirayetli muhalefeti ile sosyal demokrat düşünce yapısını, kendine en yakın gördüğü, yıllardır siyasette olup, yürütmede oldukları dönemlerde de temiz kalabilmiş bir parti olan TDP’den, aday olmaya karar verdiğine vurgu yapan Tokay, “Dilerim artık bu güzel ülkemizde bazı şeyler değişir ve daha temiz, daha güçlü ve daha huzurlu bir gelecekte evlatlarımızı büyütme şansı buluruz” diye konuştu.

Tokay, tek hedefinin gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak için mücadele vermek olduğuna dikkat çekti.

“Gençlik için en büyük sorun işsizlik”

TDP olarak ülke gençlerinin, bilgi, beceri, yetenek ve emeklerine sonsuz güvendiklerini söyleyen Tokay, kendisinin de, bu ülkenin bir genci olarak, tek tek her biri ile gurur duyduğunu söyleyerek, güçlü, temiz ve özgür bir geleceği elbirliği ile yaratacaklarına zerre kadar kuşku duymadığını vurguladı.

Gençler için en büyük sorunun işsizlik olduğuna değinen Tokay, bir yandan belli meslek gruplarından mezun yoğunluğu yaşanırken, bazı meslek dallarında da eksikliklerin bulunduğunu belirtti. “Gerçekler ve veriler üzerinden hareket etmezsek, ne bugünü ne de yarını planlayabiliriz” diyen Tokay, bu yüzden TDP olarak bu konudaki çözüm önerilerinin açık ve net olduğuna vurgu yaptı.

Devlet Planlama Örgütü verilerinin her yıl güncellenmesi gerektiğini bildiren Tokay, bununla birlikte Kuzey Kıbrıs vatandaşlarına bölüm kotası uygulamaya geçilmesi gerektiğini ve böylece gençlerimizin doğru yönlendirilmesiyle genç işsiz nüfusumuzun azaltılabileceğini söyledi.

“Gençlerimiz ara meslekleri tercih etmiyor”

Gençlerimizin ara meslekleri tercih etmediğini söyleyen Tokay, bu meslek açıklarının yurtdışından gelen işgücü ile kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

TDP’nin, eğitim politikası çerçevesinde meslek okullarının ve meslek kurslarının gelişimi ve sektörel ihtiyaca yönelik düzenlemeler yapacağına dikkat çeken Tokay, sadece erkekleri değil herkesi bir şekilde etkileyen askerlik durumuna da değindi. Tokay, “Vatani ödev olarak nitelendirilen askerliği, gönüllü olarak yapmak isteyen bireylerin bu hizmetlerini yerine getirme süreleri, yurt savunması ile ilgili teori ve pratiği öğrenecekleri süreyi aşmamalıdır” diyerek, TDP olarak bu konuda askerlik sürelerini, hem kurumun hem de bireylerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yeniden düzenleyeceklerini belirtti.

“Vicdani ret, yasalara dahil olacak”

Askerlikteki bir diğer hususun ise vicdani reddin bir hak olarak, ülkede uygulanmasına yönelik hukuksal altyapının oluşturulmaması olduğunu belirten Tokay, TDP’nin, vatani ödevinin kamusal alanda yapma süreleri caydırıcı olmayacak şekilde, yasanın yeniden düzenleneceğini ve vicdani reddin, vatani ödevle ilgili yasalara dahil olacağını ifade etti.

Tokay, “TDP olarak, 7 Ocak 2018 Erken Genel Seçimlerine yönelik çıkarmış olduğumuz Katılım Vizyonu Kitabımızda, yıllardır süren bir mücadele ve birikimden damıtılarak ülkedeki tüm sorunlara yönelik net bir şekilde çözüm önerilerimiz yer almaktadır” dedi.

“Tarladan sofraya kadar belgelendirme sistemi”

Ülkemizde, TDP’nin katılım vizyonu ile beraber kamu maliyesinde güçlü bir mali disiplinin sağlanacağını, kamu yönetiminde tarafsız, hızlı, temiz ve güçlü bir yönetimin olacağını belirten Tokay, etkin, kaliteli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmetinin verileceğini, finansmanın Genel Sağlık Sigortası tarafından sağlanacağını dile getirdi.

Tarladan sofraya kadar belgelendirme sistemi ile ne yediğimizi bileceğimiz bir sistem olacağını söyleyen Tokay, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine taşınacağına dikkat çekti.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA