FeaturedKIBRIS

Tıp-İş’ten açıklama

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), yarından itibaren hastahanede acil ameliyatlar dışında hizmetin duracağını açıkladı..

Tıp-İş, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na ikinci bir mektup göndererek, en erken zamanda yasa çalışmalarını takvimlendirip, görüşmeye davet etti. Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası(Tıp-İş), yarından itibaren, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde acil ameliyatlar hariç tüm ameliyathane hizmetlerini durduracaklarını, aynı zamanda acil hasta sevkleri dışında hiçbir Sağlık Kurulu toplantısının yapılmayacağını duyurdu.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar imzasıyla gönderilen mektupta, yasa çalışmalarının 1 Haziran 2017 tarihine kadar Meclis’e gönderilecek şekilde tamamlanmasını talep edilerek, “Sizden görüşme çağrısı almadığımız takdirde eylemimizin hemen akabinde yeni eylemlerimiz ülkenin tümüne yayılarak ve artarak devam edecektir” denildi.

Bakan Sucuoğlu’nun yaptığı açıklamalardan kamu hekimlerinin ne söylemeye çalıştığını tam olarak anlamadığının görüldüğüne dikkat çeken Usar, Kıbrıs Türk hekimler Sendikası özlük haklarının gerçek anlamda iyileştirildiği tam gün sağlık hizmeti, hekim özlük haklarının her hekime eşit olacak şekilde düzenleneceği yeni bir Kamu Tabipleri Yasası talep etti.



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK