FeaturedKIBRIS

Tezkere oy çokluğuyla kabul edildi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün erken seçim konusu başta olmak üzere tartışmalı geçen bir toplantı yaptı. Üç buçuk saat gecikmeli başlayan toplantıya saat 14.50’de ara verildi.

“Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici ve Özel Ad Hoc Komite Kurulması”na ilişkin tezkere oy çokluğuyla kabul edilirken, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin neyin oylandığının açık olmadığını söyleyip bilgi istemesi üzerine Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, aksaklık varsa inceleneceğini söyledi. Sennaroğlu, bu aşamada toplantıya ara verdi.

Önder Sennaroğlu başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu, nisap yoklamasının ardından Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşlarıyla devam etti.

Bu bölümde ilk olarak, UBP Grup Başkanlığının “Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici ve Özel Ad Hoc Komite Kurulması”na ilişkin tezkere ele alındı.

Daha sonra tezkere oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamanın ardından yerinden söz alan CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, neyin oylandığının açık olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, tezkereyi okuttuğunu söyledi, eğer teknik bir aksaklık varsa bunun inceleneceğini kaydetti.

Özdenefe’nin neyin oylandığının izahatını istemesi üzerine Sennaroğlu, teknik bir aksaklık varsa ilgililerin düzeltme yaparak konuyu Genel Kurul’un bilgisine getireceğini dile getirdi.

Bunun üzerine Sennaroğlu toplantıya ara verdi.

TAK


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK