CoronavirüsFeatured

Testler ile ilgili rapor yayınlanacak

Meclis Genel Kurulu, bugünkü çalışmalarını güncel konuşmalarla tamamladı.

Yanıt için kürsüye gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli, bir süredir mevcut malzeme ve iş gücünü verimli kullanmak için bazı sağlık merkezlerini taşıdıklarını hatırlattı.

Pilli, kendilerinin de bu merkezleri çok önemsediğini söyleyerek, Dikmen Sağlık Merkezi ve belediyesiyle bir problemleri olmadığını, binanın belediyeye ait ve hemşirelerin de belediyeyle anlaşmalı olduğunu, imzalanacak protokolle oranın gelişimi için çalışacaklarını söyledi.

“HIZLI TESTLER TAMAMEN FAYDASIZ DEĞİL”

Pilli, yapılan hızlı testlerin tamamen faydasız olmadıklarını vurgulayarak, hızlı testlerle ilgili tıbbi bilgi verdi ve test sonuçlarıyla ilgili hep şeffaf davrandıklarını belirtti.

TESTLERLE İLGİLİ RAPOR YAKINDA

Yapılan testlerle ilgili daha detaylı bilginin kısa süre sonra rapor halinde yayınlanacağını ifade eden Pilli, süreç içerisinde farklı testlerle ilgili de tarama yapılacağını söyledi.

Pilli, hangi kararlarla hangi testleri kime yaptıklarını da sıralayarak, çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

Halka seslenerek kurallara uymalarını isteyen Pilli, tüm kurallara uyulması halinde bir sıkıntı olmayacağına inandığını belirtti.

Yangınlar konusunda da uyarılarda bulunan Pilli, insan kaynaklı felaketler konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK