FeaturedKIBRIS

‘Tepkinin haklılığı başka bir şekilde bu kadar net ifade edilemezdi’

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Kişmir, “Yol Yoksa Seyrüsefer Da Yok” isimli eylemin ertelenmesi hakkında açıklama yaparak “Düşününüz ki, olmayan yollar için bir eylem düzenliyorsunuz ve bu eylem olmayan yolların engeli yüzünden erteleniyor.” dedi.

Kişmir’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Duyarlı 1-2 insanımızın başlattığı ve ardından sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyen “YOL YOKSA SEYRÜSEFER DA YOK” tepkisi, tarafımızca önemli bir toplumsal reflekstir. Elbette ki, siyasi hedefi yanlış olan eylemlerin istenilen sonuca varması mümkün değildir. Bunu özellikle bizlerin de içerisinde bulunduğu Sendikal Platform’un düzenlediği eylem ve grevlerde yaşayıp öğrendik. Birçoğu katılım olarak başarılı olsa da sonuç olarak ne yazık ki başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bunun da ana nedeni yapılan eylemlerin net bir siyasi sonucu olmaması veya yanlış siyasi hedeflerle yola çıkılmasından kaynaklanmaktadır.

Dünkü eylemin iptal edilme nedeni bile aslında bizlere toplumumuzun verdiği tepkinin ne kadar önemli ve doğru olduğunu göstermiştir. Düşününüz ki, olmayan yollar için bir eylem düzenliyorsunuz ve bu eylem olmayan yolların engeli yüzünden erteleniyor. Sanırız ki, tepkinin haklılığı başka bir şekilde bu kadar net ifade edilemezdi.

Özellikle son 2 gündür ülkemizin her yanına çok şiddetli bir yağmur yağmaktadır. Olağanın dışında yağan bu yağmuru, mevcut altyapının kaldırabilmesi imkansızdır. Hükümet edenlerin bu bağlamda dün tüm kamuya idari izin vermesi ve bugün okulları tatil etmesi olumlu bir adım olsa da ne yazık ki eksik atılmış bir adımdır. Hükümet, özel sektör çalışanlarını düşünerek adım atmak durumundadır. Bu bağlamda özel sektörde sendikalaşmanın zorunlu hale getirilmesinin ne kadar elzem olduğu bir kez daha karşımıza çıkmış durumdadır.

2 gündür bu zor şartlarda görev yapan ve toplumumuzu en doğru şekilde bilgilendirmek için emek harcayan basın emekçilerine hem teşekkür ederiz, hem de bundan sonraki süreçte benzer durumlarda önce kendi can güvenliklerinin geldiğini hatırlatır, bu yönde tavır almalarını talep ederiz. Ayni şekilde gerek belediye emekçileri, polis emekçileri, itfaiye emekçileri ve bu afet karşısında insanlarımızın can güvenliğini sağlamak için uyku uyumadan emek veren tüm emekçileri selamlarız.

(Voice of the Iland – Basın-Sen)



Benzer Haberler

72 yaşındaki doktor 52 bin Euro dolandırıldı

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Kıbrıslı Türk çalışanlara ilişkin önlemler görüşülmeye devam ediliyor

TAK

Zanlıların cep telefonu şifreleri henüz açılamadı

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’deki son hastane 48 saat sonra hizmet dışı kalabilir

AA

Erdoğan “Yeni anayasa ülkemizin meselelerinin çözümünü daha da hızlandıracak”

AA