FeaturedKIBRIS

‘Temmuz sonuna kadar tüm bölgelerin temizliği yapılacak’

Havadis Web TV’de Pınar Barut’un konuğu olan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Temmuz sonuna kadar tüm bölgelerin temizliğinin yapılacağını açıkladı.

Ot temizliği ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Harmancı, açılımdan önce ana caddeler üzerinde temizlik yapmaya çalıştıklarını ancak tepkiler üzerine çalışmalarını sonlandırdıklarını belirtti. 

Anneler günü öncesinde  tüm mezarlıkların bakım ve  temizliğinin yapıldığını da ifade eden Harmancı, bununla birlikte hazırlanan program çerçevesinde 15 Mayıs’a kadar  ana caddelerinin temizliğinin tamamlanacağını, temmuz sonuna kadar ise bütün bölgelerin, tüm sokakların temizliğinin yapılacağını söyledi. 

“Sivri sinekle mücadeleye büyük önem veriyoruz”
Harmancı, Batı Nil virüsü nedeni ile geçen yıl 4 kişinin vefat ettiğini dikkat çekerek sivrisinek ve haşere ile mücadele konusunda LTB Halk Sağlığı Şubesi’nin büyük özveri ile çalıştığını söyledi. 

LTB’nin sivri sinek konusunda uzun yıllardır kanserojen madde içermeyen biyolojik bir mücadele sürdürdüğünü önemle vurgulayan Harmancı, içinde bulunduğumuz dönemin ot sineği dönemi olduğunu ve bunun sivri sinek ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Mayıs ayı yağmurlarının özellikle ay sonunda sivri sinek üremesi için etkili olduğunu ifade etti.

(LTB- Voice of the Island)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber