DÜNYA

Telefon, ünlü CEO’nun hayatına mal oldu

Malezya’da geçtiğimiz günlerde tüm dünyanın dikkatini çekecek talihsiz bir olay yaşandı. Cradle Fonu CEO’su Malezya’lı Nazrin Hassan’ın yatak odasında şarj halinde iki adet akıllı telefon bulunuyordu.

Yaşanan olay sonrası ortaya çıkan bilgilere göre, şarj halindeki akıllı telefonlardan birisi patlayarak alev aldı ve odada yangına sebep oldu. Patlamanın sonrasında kısa sürede alevler büyüdü ve dumanlar odayı sardı. Yapılan incelemeler sonrası ünlü CEO’nun patlamanın şiddetinden dolayı kendisini kurtaramadığı belirtiliyor.

Yaşanan bu talihsiz olay sonrası insanların aklına ilk olarak patlayan telefonun hangi markaya ait olduğu geliyor. Konuyla ilgili merakları giderecek açıklamayı ise Hassan’ın kayınbiraderi yaptı.

Kayınbirader yaptığı açıklamada akrabasının yangından önce gerçekleşen patlama sonucu hayatını kaybettiğini  belirterek, “Biri Blackberry ve bir diğeri Huawei olmak üzere iki tane telefonu vardı. Kim zararsız bir rutin işlemin üç çocuğun yanlarında babaları olmadan büyümelerine sebep olacağını düşünebilirdi” ifadelerine yer verdi.  Yaşanan bu olay sonrası dünya genelinde yaygın olarak kullanılan akıllı telefonların ne derece güvenli olduğu tekrar tartışılacak gibi duruyor.

 

 


Benzer Haberler

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

ABD’den İsrail kararı: Sevkiyat durdu

AA

Netanyahu “Gazze’ye saldırıları sonlandırma talebini kabul etmeyeceğiz”

AA

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber