FeaturedKIBRIS

Teknik emniyet ve yangın güvenliği eğitimlerine bir yenisi daha eklendi

Intergaz Ltd’in on yıldır sürdürdüğü teknik emniyet ve yangın güvenliği eğitimlerine bir yenisi daha eklendi. Intergaz, İtfaiye Müdürlüğü personelini ağırladı.

Sanayi Odası’nda sabah başlayan program, teknik eğitim, İntergaz Ltd. tesisindeki uygulamalı eğitimin ve ardından katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

İntergaz Ltd. Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer’in açılışış konuşmasıyla program başladı.

Kencer, İntergaz Ltd.’nin sosyal sorumluluk kapsamında bu güne kadar birçok faaliyet gösterdiğini ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında anı ormanı, SOS Çocuk Köyü’ne katkı, meme kanserine farkındalık yaratmak için özel olarak piyasaya çıkan pembe tüp gibi pek çok projeye imza koyduklarını dile getiren Kencer, şirket olarak farklı kurum ve kuruluşlara teknik emniyet ve yangın güvenliği eğitimleri vermekten de memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Daha önce pek çok üniversite öğrencisi ve başka kurumlardan gelen personele eğitim verdiklerini, eğitimlerin süreceğini ve bu eğitimlerin önemine vurgu yaptı.

“Teorik bilgi ve eğitim verildi.”  

 “Yangın söndürme tatbikatı yapıldı.”

Sanayi Odası’nda yapılan teknik eğitimlerin ardından katılımcılar eğitmenler ile birlikte, Intergaz tatbikat alanında yangınlara müdahale ile ilgili tatbikat gerçekleştirdi.

Intergaz tesislerinde düzenlenen yangın söndürme eğitimleri öncesinde katılımcılar tesisi gezdiler. Tesiste alınan güvenlik önlemlerini hakkında bilgi aldılar. Tesisin gezilmesinin ardından LPG tankının söndürülmesi ile ilgili teorik bilgisi alan katılımcılar, bilgilerini tatbikatla pekiştirdi.

Tatbikatta katılımcılar tek tek yanan LPG tüplerini ve birlikte LPG tankını söndürerek tatbikat yaptı.  Yanan LPG tankına müdahale tatbikatı sonrasında mutfak yangınlarına nasıl müdahale edilmesi gerektiği ile ilgili tatbikat gerçekleştirildi.

İntergaz  tesislerinde özel olarak tatbikat için hazırlanan düzeneklerle  LPG boru hattındaki kaçağa nasıl müdahale edileceği ile ilgili tatbikat gerçekleştirildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamlayan katılımcılara daha sonra Intergaz tesisinde İtfaiye Müdürü Ahmet Özmenek, İntergaz Ltd. Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer ve eğitmenler tarafından katılım belgeleri verildi.

Kencer: “Memnuniyet duyuyoruz.”

İntergaz Ltd. Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer “Intergaz Ltd. olarak İtfaiye Müdürlüğü personelini tatbikat için Intergaz tesislerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. İntergaz Ltd.’yi gezmek ve tesisi yerinde incelemek isteyen her kuruma kapılarımız açıktır” dedi. Kencer gerekli hazırlıkların profesyonelce önceden yapılarak LPG yangın ve yangın eğitimi konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler vermeye devam edileceğini söyledi.

Voice of the Island / Mavi Ajans


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber