FeaturedKIBRIS

‘Tehdit altında müzakereye hayır’

Kıbrıs’ın güneyinden, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, KKTC’deki cumhurbaşkanı seçiminin ardından Kıbrıs sorununun çözümü için 5+BM toplantısı yapılacağı yönünde niyet açıklaması üzerine, “tehdit altında müzakereye hayır” şeklinde yanıt geldi.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Sözcü Vekili Panayotis Sendonas, Kıbrıs Rum Başkanlık Sarayı’nda yaptığı açıklamada Rum tarafının, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs müzakere sürecini başlatma kararlılığını kutlamakla birlikte “tehdit altında müzakereye gidemeyiz” dediğini duyurdu.

“Diyalog, uygun çerçevede yapılmalı” diyen Sendonas, bu çerçevenin oluşturulması Türkiye’nin “tehditlerine son vermesi gerektiğini” iddia etti. Sendonas, “tehdit algısını” izah ederken Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri ve Kapalı Maraş’ın yerleşime açılması açıklamalarına işaret etti ve “Uygun ortam oluşturulmalı çünkü tehdit altında müzakereye gidemeyiz” dedi.

Anastasiadis’in dün Avrupa Konseyi Başkanı’yla, daha önce de MED7 toplantısında, ABD ve Rusya Dışişleri bakanlarıyla Kıbrıs sorununu görüştüğünü anlatan Sendonas; “Bütün bu görüşmelerinde, müzakerelere Crans Montana’da koptuğu yerden yeniden başlamaya hazır olduğunu söyledi” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK