FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

TechCamp, Kıbrıs’ta ilk kez düzenlendi

Voice of the Island 2018

Lefkoşa Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı TechCamp’a katılan Kıbrıslı Türk katılımcıların tamamı da memnun ayrıldı. Kıbrıs, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, Letonya, Moldova, Sırbistan ve Türkiye’den gelen 80’den fazla katılımcıyla gerçekleşen TechCamp, büyük ilgi gördü.

Kıbrıs’ta ilk kez yapılan TechCamp’a Kıbrıslı Türkler de katıldı, ilgi duydukları alanlarda bilgiler edindi…

3 bin 200’den fazla katılımcı…

“TechCamp” ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Uluslararası Programlar Ofisi tarafından düzenlenen bir dizi çalışmadır. 2010 yılından günümüze, dünya çapında 60’tan fazla TechCamp gerçekleştirildi ve 110’dan fazla ülkeden 3 bin 200’den fazla katılımcı TechCamp’ta eğitim aldı.

TechCamp’a katılan Kıbrıslı Türkler ne dedi?

Çağın Nevruz Özsoy

TechCamp Cyprus gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu. Beklediğimden çok daha eğlenceli ve verimli geçti. 3 gün boyunca çeşitli konularda bilgilendirme ve atölye çalışmalarına katıldık. Tabi 3 gün birçok konuyu detaylı incelememiz için yeterli olmasa da çok faydalı bilgiler edinmemize olanak sağladı.

Uluslararası tanınmış bir çalışma platformunda,  profesyonel eğitmenlerle çalışma fırsatı bulduk. Farklı ülkelerden, farklı mesleki ve eğitim deneyimleri olan, farklı kültürlerden gelen insanlarla fikir alışverişinde bulunduk. En önemli noktalardan biri de buydu. Farklılıkların bizi her zaman geliştirdiğine inandım.
Mesleğim açısından faydalı bilgiler edinmemin yanı sıra çok güçlü bağlantılar kurma şansı yakaladım. Kampın temel amaçlarından biri de ‘networking’ denilen bağlantı kurmaktı. Bu konuda da başarılı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. En çok da bağlantılarımızı güçlendirmemiz gereken Kıbrıslı Rumlar ile iletişimimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum.

Merve Güralp

Kamp gerçekten çok yararlı ve verimliydi. Beklediğimden çok daha fazlasıydı. Açıkçası okuduğum bölüm ve mesleğim gereği teknoloji ile çok yakın olmasam da, bulunduğumuz çağa bir öğretmen olarak ayak uydurmak ve sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ve bu TechCamp buna çok uygundu. Sadece mesleğimize odaklanmamalı, hobilerimizi ve ruhumuzu besleyen şeylere de odaklanmalıyız. Ayrıca dünyanın birçok yerinden insanlarla tanışıp, bilgi alış verişinde bulunmak ve onlarla 3 gün paylaşmakta çok güzel bir şanstı. Kısacası hem bilgi kazandım hem dostluk hem de farklı fırsatlar kazandım.

Parla Ulual

TechCamp ilham vericiydi. Sürekli teknolojiyle iç içe olduğumuz şu günlerde bazen onu nasıl iyi kullanacağımızı bilemiyor, bazen de maalesef kötü kullanımına maruz kalıyoruz.

Tam olarak ne beklediğimi bilmeden katıldığım programda dijital ortamda bilgi kirliliğinden korunmanın yollarını öğrendim ve iyi, efektif kullanılan teknolojinin yeni ufuklara açılan yoldaki en güçlü araç olduğunu bir kez daha anladım. Farklı ülke ve alanlardan kişilerle benzer sorunlara ortak çözüm önerileri getirmeye çalışmak da çok keyifliydi.

Ünal İnanlı

Kamp beklediğimden daha güzeldi. Çok güzel organize edildi, sorumlu üyeler kamp boyunca çok bilgilendirici ve yardımcı bir tavır sergilediler. Her şey sorunsuz ve rahat geçti. Açıkçası beklediğimden çok daha iyiydi. Bu kamp sayesinde birçok yeni insan ve arkadaşlarla tanıştım, güzel bağlantılar kurdum ve gelecekteki kariyerimle ilgili çok faydalı bilgiler edindim. Bir daha olursa yine giderim.

Voice of the Island 2018



Benzer Haberler

Euro 35 TL’nin üzerinde! (16 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava açık ve az bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK